Se tunne kun nouset kampaajan penkistä upeiden hiusten kanssa etkä malta odottaa päästäksesi esittelemään ystävälle uutta upeaa lookkia, me kaikki tahtoisimme sen tunteen useamminkin. Joka päivä mielellään, tietenkin. Parhaat selfiet otetaan samana päivänä kampaaja-visiitin kanssa koska hiukset ovat se osuus ulkonäöstämme joka näkyy pisimmälle ja antaa suurimman efektin kokonaisuuteen. Paraskaan meikki ei pelasta huonoa hiuspäivää kun taas ihanat hiukset saavat meikittömänkin nude-lookin kukoistamaan. Hiukset ovat asusteistasi se ainoa jota käytät joka päivä- panosta niihin sen mukaisesti,  luki jossain kauneus-blogin meemissä, ja tottahan se on. Hiuksia kannetaan päivittäin mukana ja ne ovat esillä käytännössä koko ajan joten hiuksiin panostaminen, niiden hoitaminen ja omien hiusten sekä niille sopivien tuotteiden opettelu todellakin kannattaa.

Kuva: Pitkien hiusten latvat ja tyvi ovat harvoin samassa kunnossa, usein tyven uudet, vähemmän käsitellyt alueet ovat terveempiä, liukkaampia ja latvaa kohti hiusten ikä kasvaa ja käsittelyiden määrä sekä hiuksiin kohdistunut mekaanisen rasituksen määrä sekä kuumatyökalujen mukanaan tuomat vauriot lisääntyvät. Pitkiin hiuksiin tuotteita valitessa kannattaa ottaa huomioon nämä kaksi ääripäätä ja valita latvaan silottavampia ja hoitavampia tuotteita ja tyveen kohdentaa ryhtiä ja tukea antavia tuotteita.  

Kotihoito kunniaan

Miten ihmeessä saisin saman kampaajan loihtiman upeuden aikaan myös kotona? Onko taika täysin ammattilaisten hyppysissä vai kannattaako edes haaveilla pystyvänsä toistamaan saman lookin itse? Kampaajilla on tottakai erityistä kädentaitoa, ovathan he artisaaneja, hius-taiteilijoita jotka osaavat käsitellä erilaisia materiaaleja ja joilla on erilaiset erikoistekniikat vahvasti hallussa mutta erittäin suuri vaikutus on myös hiuksiin käytettävillä, ammattilaistason tuotteilla. Ammattilaiset käyttävät tositarkoitukseen suunniteltuja tuotteita ja kouluttavat itseään jatkuvasti lisää uusien tuotteiden saapuessa markkinoille osatakseen palvella asiakkaitaan laadukkaasti ja ajan henkisesti, sekä valitakseen laajasta tuote repertuaarista asiakkaidensa hiusten yksilöllisiä tarpeita varten juuri oikeat tuotteet.

Tämän tuote-osuuden tästä onnistumisen yhtälöstä voi ottaa helposti haltuun myös kotona. Tuotteet ovat ratkaisevassa roolissa loistavan lopputuloksen aikaansaamiseksi, hyväkään kampaaja ei saa loistavia lopputuloksia keskinkertaisilla tai pahimmassa tapauksessa huonoilla tuotteilla. Ja toisaalta, kotona hieman kevyemmilläkin taidoilla mutta loistavilla tuotteilla pystyy saamaan aikaan mahtavia asioita. 

Kädentaitoa ja tekniikkaa voi jokainen meistä hioa haluamaansa pisteeseen sillä samoin kuin mikä tahansa taito kehittyy ajan myötä, niin myös taitosi hiusten laitossa voivat kehittyä valtavasti pienellä panostuksella ja lempeällä opiskelulla. Joka kerta kun laitat hiuksiasi kotona on mahdollisuus oppia jotain uutta. Miten paljon lakkaa kannattaa suihkuttaa beach laineiden pintaan jotta ne pysyvät iltaan asti upeina? Mikä on oikea määrä tyvikohottajaa föönauksen pohjalle jotta tyvi pitää kuohkean muotonsa parhaalla tavalla? Miten monta suihkausta puuteria kannattaa suihkuttaa kun haluaa tupeeraukksen pohjalle kivaa kitkaa ja tukea jotta saa ponnarin pysymään muhkeana? Miten paljon silottavaa vahaa kannattaa käyttää sliikin ponnarin pinnan silottamiseen ettei mene överiksi? Miten paljon tuuheuttavaa rakennesuihketta kannattaa käyttää saadakseen hiukset ilmaviksi ja muhkeiksi ilman kovuutta tai rapeutta hiuksessa? Tai mihin suuntaan kannattaa kääntää muotoilurautaa saadakseen hiukset taipumaan juuri sillä oikealla tavalla, huolettomasti laskeutumaan ohimoilta poskipäille? Analysoimalla ja opiskelemalla, kuuntelemalla hiuksiaan ja tutustumalla niiden muotoon, kasvusuuntiin sekä muokkautuvuuteen voi oppia aina vaan yhä paremmaksi hiusten laittajaksi, ja nämä taidot ammattilaistason tuotteiden lisäksi tietenkin parantavat lopputuloksia vielä entisestään.

Kuva: Eri hiuslaadut kaipaavat erilaisia tuotteita ja kaikki hiuksiin tehdyt käsittelyt vaikuttavat siihen millaisia tuotteita hiuksiin kannattaa käyttää. Valkeaksi vaalennetut sileät hiukset kaipaavat hyvin erilaisen määrän hoitoa ja erityyppisiä tuotteita kuin luonnollisen vaaleiksi kevyesti sävytetyt hiukset. Jos laitetaan mutkat suoriksi niin voisi sanoa että  mitä vaaleammaksi vaalennat hiuksiasi sitä vahvempaa hoitoa ne kaipaavat. 

Valitse kuin ammattilainen

Kampaajien etu tuotteiden valinnassa on koulutuksen ja sen mukanaan tuoman laajan ymmärryksen ja osaamisen lisäksi siinä, että he päivittäin käsittelevät monenlaisia hiuslaatuja ja loihtivat erilaisia lookkeja erilaisiin materiaaleihin ja osaavat käsitellä erilaisia hiuksia niiden erityis-ominaisuuksien kaipaamalla tavalla ja osaavat valita eri hius laaduille juuri ne oikeat tuotteet hyvin laajasta valikoimasta vaihtoehtoja. Asiakkailla on lyhyitä, pitkiä, suoria, kiharia, laineikkaita, värikkäitä ja luonnollisia hiuksia ja jokainen materiaali tuntuu ammattilaisen näpeissä erilaiselta, niinkuin ne tietenkin ovatkin. Hiukset ovat yksilöllisiä jokaisella ja käyttäytyvät eri tavalla omien luontaisten taipumustensa mukaan mutta on olemassa myös yleisiä lainalaisuuksia jotka kampaamo alan ammattilaiset ovat oppineet tietämään. Kuivat hiukset kaipaavat tietynlaisia tuotteita, hennot hiukset taas aivan erilaisia, rakennevaurioituneisiin hiuksiin tarvitaan enemmän hoitoa kuin mitä monista kevyemmistä tuotteista löytyy ja paksuihin, karvaisiin materiaaleihin ei riitä pehmennysteho monissa sileille hiuksille suunnitelluissa tuotteissa. Erilaisten materiaalien ymmärtäminen ja hiuksen tarpeiden tulkitseminen ja sen käyttäytyminen eri tuotteiden kanssa on kenties se tärkein ja ensimmäinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Meillä monilla ei ole kokemusta kuin omien ja kenties puolison ja lasten hiusten pesusta, jolloin erilaiset materiaalit eivät ole useinkaan kovin tuttuja. Toisaalta, jokainen meistä on sen oman hiuksensa ’asiantuntija’ ja kun vaihtaa shampoota, tuntee eron heti, tai sen toimiiko joku muotoilutuote itselleen mieluisalla tavalla. 

Myös tuotteiden markkinointi tekstit ovat monesti hyvin suuntaa antavia ja ohjeet kevyitä. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen ja muotoile haluamallasi tavalla – tämä ylimalkainen ohje ei monillekaan meistä kerro vielä kovinkaan paljon. Hiusten ja päänahan puhdistus- ja hoitotuotteet ovat usein ’perus kauraa’, shampoo vaahdotetaan hiuksiin jonka jälkeen ne ovat puhtaat, hoitoaine hoitaa hiuksia, selvittää ja parantaa hiuksen ominaisuuksia. Mutta muotoilu- ja viimeistely-tuotteet ovat tärkeässä avainasemassa kauniin lookin aikaansaamiseksi ja sen keston varmistamiseksi ja erilaisten tuotteiden käyttöön tarvitaan usein paljon selkeämpiä ohjeita ja vinkkejä. Erilaiset tuotteet ovat erilaisia myös tueltaan ja vahvuudeltaan ja tästä syystä Four Reasons Professional -tuotteen etusivulla on tukitaulukko helpottamaan tuotteiden valintaa. Kun näet yhdellä vilkaisulla miten vahva tuki tuotteessa on ei tarvitse jäädä arpomaan vaikkapa hiuslakan kanssa riittääkö tuki vai ei. Kun valitset Extreme Hold hiuslakan jossa on tukikerroin 6/6 tiedät olevasi vahvoilla vesillä.

Kuva: Vaalean heleät pastellivivahteet ovat alttiita haalistumiselle jolloin kuivashampoo on tärkeässä roolissa sekä hiusvärin säilymiseksi että tuomaan ryhtiä ja raikkautta lookkiin. Invisible Dry Shampoo kaiken värisille hiuksille sekä hopeanhohtoinen versio vaaleille hiuksille, Cool Blonde Dry Shampoo pidentävät pesuväliä ja helpottavat hiusten muotoilua.  

Mikä on tärkeää?

Yleisesti muotoilutuotteissa tärkeintä on löytää omalle hiuslaadulle sopiva tuote ja annostella se oikein ja oikeaan paikkaan sillä monesti hyväkin tuote saattaa väärin annosteltuna tai ’vääräänlaiseen’ tapaukseen käytettynä toimia huonosti. Muotoilu- ja viimeistelytuotteissa on paljon valikoimaa ja hyvin erilaisia tuotteita, silottavia ja kosteuttavia tuotteita kuiville ja pörröisille hiuksille, tuuheuttavia ja ryhtiä antavia tuotteita hennoille hiuksille, ennen kuivausta ja kuivauksen jälkeen laitettavia tuotteita, voiteita, geelejä, vaahtoja, pastoja, vahoja, cremejä, vaahtovoiteita, rakennesuihkeita, suolasuihkeita ja puutereita ja vaikka mitä.

Tärkeintä on tuotteita valitessa miettiä mitkä ovat oman hiuslaadun suurimmat haasteet, millaisia ominaisuuksia haluaisit hiuksissasi muokata tai korostaa ja mihin suuntaan haluaisit viedä hiuksiasi ja tyyliäsi. 

Vaikkapa mattavaha hyvin pienessä määrin käytettynä antaa vain kevyttä tukea ja hyvin pientä määrää on myös haastava levittää kauttaaltaan hiuksiin. Sama vaha ’liikaa’ annosteltuna saattaa tehdä hiuksista liian ’kovat’ tai jäykät, sojottavat tai hieman likaisen näköiset. Tämäkin tietenkin on lookki muiden joukossa ja oikean tyypin päällä kunnon mattainen, hieman ’dirty’ bedhead on upea ilmestys ja joskus tyyny ja sattuma voi olla paljon parempi hiusmuotoilija kuin mihin itse olisi pystynyt 🙂

Annostelemalla tuotteita omien hiustesi ominaisuuksien mukaan oikean määrän saat tuotteesta parhaat puolet esiin, hieman kuin meikkienkin kanssa, meikkivoidetta kun laittaa liian vähän eivät ihon laikut juurikaan tasoitu eivätkä tummat silmäpussit häivyty kun taas laittamalla liikaa meikkivoidetta saadaan aikaan oikein kunnon pakkelikakku joka ei ole kaunistus ollenkaan. Varsinkin muotoilutuotteissa annostelu on tärkeä huomioida mutta myös puhdistus- ja hoitotuotteissa käytettävän tuotteen määrä vaikuttaa moneen asiaan. Esimerkiksi hoitoaineissa annostelu vaikuttaa dramaattisesti siihen miten hyvin hiukset esimerkiksi selviävät, erityisesti jos hiukset ovat kuivat, paksut tai kiharat. Hennoille hiuksille luonnollisesti voi annostella tuotteita kevyemmin, hiusten määrän ja paksuuden mukaan. Enemmän on enemmän, ainakin siis joissain tuotteissa ja joidenkin hius-laatujen kanssa. Ovatko sinun hiuksesi janoiset ja huomionkipeät vai itsenäiset, helpot ja vähään tyytyväiset? Vai jotain siltä väliltä? Tai yhdistelmä molempia, tyvestä helppo ja latvasta huomionkipeä ja kuiva? Mikä on hyvinkin yleinen kombinaatio varsinkin kun hiuksissa alkaa olla mittaa…

Osaa muotoilu- tai viimeistelytuotteista annostellaan vain hieman,  seerumit, öljyt ja kiiltotuotteet ovat usein näitä kevyemmin annosteltavia tuotteita ja joitain tuotteita voi ja kannattaakin kerrostaa ja lisäillä ja annostella enemmänkin, esimerkiksi tuuheuttavat tuotteet monesti ovat sellaisia mitä voi annostella runsaammin kun halutaan maksimaalista tuuheutta ja näyttävyyttä sekä erityistä kestoa kampaukselle. Arkikäytössä tuuheuttava muotovaahto kannattaa annostella ohjeiden mukaan, joka yleensä tarkoittaa noin golf-pallon kokoista annosta joka antaa  ’normaali pituisille ja paksuisille hiuksille’ arkeen riittävän tuuheuden ja tuen. Mutta kun haluat erityisen paljon kestoa ja muhkeutta kampauksellesi vaikkapa juhliin mennessä, voit lisätä annostelun määrää tai kerrostaa tuotteita päällekäin ja lisäämällä niitä enemmän, näin saat vahvempaa kestoa ja luotua myös huomattavasti näyttävämpiä kampauksia. Silottavat ja hiusta litistävät tuotteet ovat monesti ’painavampia’ ja niitä kannattaa annostella hiusten pituuden, paksuuden ja kunnon mukaan. Aloittamalla pienemmällä määrällä ja lisäämällä tarpeen mukaan ehkäiset sen että hiuksesi ovat liian litteät tai rasvaisen tuntuiset tai näköiset. Myös hiusten kunto vaikuttaa muotoilutuotteiden valintaan, kun hiukset ovat hyvin käsitellyt, vaalennetut tai muuten vaurioituneet erilaisista käsittelyistä ne imevät myös paljon enemmän tuotteita kuin terveet, hyväkuntoiset ja sileät hiukset, varsinkin kun on kyse öljyistä, voiteista tai seerumeista. Huonokuntoiset, janoiset hiukset saattavat myös takkuuntua ja olla vaikeasti käsiteltävät jos käytössä on liian vahva tuote hiuksen kuntoon nähden joten usein kuivat ja vaurioituneet hiukset hyötyvätkin enemmän hoitavista, joustavaa tukea antavista ja silottavista tuotteista. Monesti hennoille hiuksille riittää kevyemmätkin tuotteet ja vahvoille, itsepäisille ja paksuille hiuksille taas kaivataan tehokkaampia tuotteita ja hiusta vahvemmin pehmittäviä ominaisuuksia. Ja luonnollisesti se look mitä tavoittelet on ensisijainen tuotteen valinnassa, oletko laittamassa hiuksiasi ystävän illallispöytään, elegantisti gaalajuhliin vai Halloweeniksi kun olet Sid Viscous ja kaverisi loput Sex Pistolseista. Sidin keesiin kannattaa napata tukikerrointa aika reippaasti enemmän kuin kevyen sipauksen tekstuuria kaipaaviin kauniisiin laineisiin.  Kannattaa siis viettää hetkinen analysoiden omien hiusten kuntoa ja tarpeita jolloin tulee tehtyä parempia valintoja myös tuotteiden kohdalla. 

Kuva: Hiuksen historia on hyvä ottaa huomioon tuotteita valitessa. Vaalennetut hiukset eivät muutu parempikuntoisiksi tummentamalla niitä hiusvärillä, joten uusien brunettienkin kannattaa huoltaa hiuksen kuntoa vahvistavilla tuotteilla. Vaalennuksen mukanaan tuomat vauriot ovat edelleen olemassa uuden hiusvärin ’alla’ joten myös tummempiin hiuksiin voi hyvin käyttää vaalennetuille hiuksille suunnattuja tuotteita edelleen värinvaihdon jälkeenkin. 

Aloitetaanko alusta?

Kampaajalla hiukset yleensä pestään, tai melkein voisi sanoa että aina, ja muotoilu tehdään alusta asti, ammattilainen valitsee juuri ne oikeat tuotteet ja levittää ne juuri oikeassa järjestyksessä, oikeaan paikkaan, oikean määrän ja tarkasti ja hyvin, kun taas kotona monet meistä eivät jaksa pestä ja föönata hiuksiaan päivittäin, (eikä useimmiten se ole tarpeen tai suositeltavaa, eikä tavoiteltavaa)  jolloin hyvät tuotteet ovat avainasemassa ettei hiukset näytä ensimmäisen päivän jälkeen kaaokselta. Hyväkään kampaaja ei saa huonoilla tuotteilla kuin parhaimmillaan keskinkertaisen lopputuloksen ja kotona kun ammattitaitoa on yleensä vähemmän ovat hyvät tuotteet vielä suuremmassa roolissa. 

(Tästä syystä olemmekin Nordic Hair Housessa panostaneet antamaan tietoa tuotteista. Jokaisen tuotteen kohdalla löydät paljon infoa kyseisestä tuotteesta ja sen käytöstä  jotta löytäisit mahdollisimman helposti ne oikeat tuotteet itsellesi. Me kerromme sinulle paljon enenmän kuin mitä pullon kyljessä lukee.)

Muotoilutuotteet on suunniteltu käytettäväksi hiuksiin ennen muotoilua, eli yleensä pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen. Mutta tämä ei ole ainoa tapa. Myös kuiviin hiuksiin voi käyttää eri muotoilutuotteita jotta saat muokattua hiuksiasi entisestään, esimerkiksi muotovaahtoa, kiiltosuihkeita tai tyvisuihkeita voi loistavasti käyttää myös kuiviin hiuksiin jolloin voit kohdentaa tuotteen juuri sinne minne sitä eniten tarvitset.

Osalle meistä on iskostunut ajatus että hiuksia muotoillaan vain pesun jälkeen ja sen jälkeen oletetaan niiden pysyvän ilman tuunausta kauniina monta päivää. Tämä on myytti joka toimii muutamien onnekkaiden kohdalla, joilla on oma hius niin vankkarakenteinen ja hyväkuntoinen että hius jaksaa kantaa muotonsa vielä päivienkin päästä. Mutta useimmat meistä saavat kohentaa hiuksiaan päivittäin jotta tyynyn-kuvat, latvatakut, niskarastat tai muut epäselvyydet saadaan oikaistua, takaraivon pyörteen aukaisema railo täytettyä ja lentelevät pikkuhiukset kiinnitettyä takaisin muiden muodon mukaan. Onneksi oikeilla tuotteilla hiusten kohentaminen on nopeaa ja helppoa, kivaakin.

Karvaiset luonnonkiharat saavat uuden, ihanan pinnoitteen ja kiharat eroteltavuutta esimerkiksi käyttämällä aamun pörrökasaan kosteuttavaa hoitoöljyä joka silottaa yön pyörimisen mukanaan tuomaa karvaisuutta ja palauttaa kiharan kauniin muodon ja kosteustasapainon. Takkuaviin, kiillottomiin latvoihin saat samoin öljypitoisilla tuotteilla, seerumeilla tai kuivahoitoaineilla palautettua sileyden ja kiillon ja saat takut selviämään helposti. Jätettävät hoitosuihkeet ovat myös mahtava tapa virkistää hiuksia ja aktivoida hiuksista löytyvät muotoilutuotteet uudelleen. Puuterit ovat monien kiireisten pelastus, suihkuttamalla kuivashampoota saat poistettua tyvestä rasvaisuutta ja annettua kuohkeutta ja ilmavuutta ja saat taas lisäaikaa seuraavaan pesukertaan. Puuterit ovat myös loistavia muotoilutuotteita, ne antavat nimeomaan kuohkeutta ja ’kitkaa’ tyveen jolloin hiukset pysyvät ilmavampina pidempään ja pysyvät muodossaan litistymättä.

Hiuksia ei siis todellakaan tarvitse pestä  ennen jokaista muotoilua vaan löytämällä omat lempituotteesi omalle hiuslaadullesi pystyt helposti myös pidentämään pesuväliä joka tietenkin vaikuttaa myös hiuksen kuntoon ja hiusvärien kestoon positiivisesti. Jokainen kerta kun peset hiuksesi tai vain kastelet ne vedellä hiusvärisi haalistuu jonkin verran ja koska tämän päivän monet trendivivahteet (viileät vaaleat, pastellisävyt, hennot persikat ja roseet ja monet muut hentoiset sävyt) ovat hyvin alttiita haalistumiselle, jokainen pesukerta vähemmän tarkoittaa huomattavasti lisää kestoa värillesi. Joskus hiuksia kannattaa shampoon sijasta huuhdella vain hoitoaineilla, tehdä niin kutsuttu hoitohuuhtelu. Eli shampoo jätetään käyttämättä ja pyyhekuiviin hiuksiin levitetään hoitoaine, joka hierotaan samalla tavalla hiuksiin ja hiuspohjaan kuin shampoo jotta saat irrotettua likaa päänahasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on jo yksi vesi-huuhtelu vähemmän kuin shampoo ja hoitoaine yhdessä jolloin värisikin säilyy pidempään. Ja hiuksen kunto monesti paranee huomattavasti kun hiuksia ei pestä turhan usein vaan keskitytään enemmänkin hiuksien hoitamiseen. Tietenkin jos hiuksesi eivät ole värjätty tai ne ovat väristä huolimatta hyvässä kunnossa ja terveet, ei ole niin suurta tarvetta miettiä myöskään värin kestoa. Myös mitä tummempi väri sinulla on, sitä paremmin se yleensä kestää hiuksissa kun taas vaaleat värit ovat paljon herkempiä ja edellyttävät enemmän huolenpitoa ja hoitoa kestääkseen kauniina mahdollisimman pitkään. 

Kuva: Arkeen ja juhlaan toimivat osittain eri tuotteet, työaamuna kenties tulee sipaistua nopeasti hiuksien pintaan muotoilun jälkeen kevyesti kiinnettä ja juhliin valmistaudutaan perusteellisemmin. Varsinkin pitkien hiusten näyttävään muotoiluun vaaditaan vahvempia tuotteita ja arkena upeat hiukset hulmuavat luonnollisen näköisesti kevyemmilläkin tuotteilla.  

Ammattiapua

Four Reasons Professional -sarjasta löytyy vastauksia kaikkiin hiushuoliin.

Pigmentti-pitoinen Four Reasons Professional No Yellow shampoo ylläpitää kirkasta, viileän vaaleaa sävyä luonnostaan vaaleissa, harmaissa tai vaalennetuissa hiuksissa. Violetit väripigmentit neutraloivat keltaisia vivahteita tehokkaasti. Täydellinen vaaleuden vartija, jota voi käyttää vuorotellen tavallisen shampoon kanssa aina, kun haluat pientä kirkastusta hiuksiisi. Houkuttelevassa tuoksussa tuntuu raikas hedelmäisyys.

 No Yellow -shampoo on todellinen hittituote, se hoitaa hiuksia samalla kun taittaa ikävää keltaisuutta ja siksi se onkin jokaisen blondin ehdoton must have -tuote. 

Kuva: No Yellow Shampoo on loistava viileä sävyn ylläpitotuote taidokkaasti raidoitetuille vaaleille hiuksille.

Professional -sarjasta löytyy myös aivan ihana Violet Styling Mousse-vaahto jossa on myös keltaisuutta taittavaa pigmettiä sekä Cool Blonde Dry Shampoo– kuivashampoo/puuteri joka sisältää samoin keltasuuden taittoa eli ne kultaiset jakaukset ovat historiaa kun voit vain suihkuttaa viileää puuteria ja saat vaaleat hiuksesi näyttämään viileiltä hetkessä. Ja mikä parasta, tämä hopeanhohtoinen Cool Blond Dry Shampoo myös häivyttää ihanasti tyvikasvun rajaa, joten I say Perfect!  Violet Styling Mousse on ihanan tuuheuttava ja sopii erityisesti vaaleahiuksisille mutta toimii myös harmaisiin ja muihin viileän sävyisiin hiuksiin upeasti. 

Kuva: Four Reasons No Yellow Shampoo ennen/jälkeen pesun. No Yellow taittaa tehokkaasti keltaisuutta ja raikastaa vaaleaa vivahdetta.

Tehokkaasti kosteuttavat Four Reasons Professional Silky Moisture -tuotteet pehmentävät kuivat ja hauraat hiukset ja antavat niille tervettä joustavuutta ja kiiltoa. Ylläpidä normaalikuntoisten hiusten ihanteellista kosteustasapainoa tai anna kuiville hiuksille kaivattu tehoannos kosteutusta. Puuterinen kukkaistuoksu tuo mukanaan ripauksen kesäpäivää kylpyhuoneeseen ja hiuksesi tuoksuvat ja tuntuvat ihanan pehmeiltä ja kosteutetuilta.

Rasittuneita ja vaurioituneita hiuksia korjaavat Four Reasons Professional Damage Control -tuotteet antavat kemiallisten käsittelyiden ja muotoilurautojen heikentämille hiuksille uutta vahvuutta ja tervettä pehmeyttä. Hiusten joustavuus ja kiilto palautuvat ja hiusten kunto paranee. Tämä tehokas hiusten hoitaja on parasta kun hiuksesi ovat käyneet läpi kenties jo hieman liikaa tai ainakin paljon. Kaikille käsittelyiden vaurioittamille hiuksille tämä sarja on loistava, ja vaarana ei ole ’ylihoitaminen’ sillä tuotteet jättävät hiukset ihanan ilmaviksi ja samalla hoidetuiksi ja takkuavat latvatkin selviävät helposti. Hiuksen kunnon parantamisessa on tärkein ja ensimmäinen askel saada hiuksen rakenne kuntoon johon nimeomaan Damage Controll auttaa. Mitä enemmän hiuksiasi on värjätty, käsitelty, vaalennettu tai muotoiltu kuumatyökaluilla, todennäköisesti sitä enemmän laipaan Danage Controllin hiusten rakenneta vahvistavaa ominaisuutta. 

Hiusvärin kestoa pidentävät Four Reasons Professional Brilliant Color -shampoo ja hoitoaine eivät anna hiustesi hehkun haalistua. Nämä täyteläiset värin vartijat antavat hiuksille kauniin kiillon, joka korostaa hiusväriä upeasti. Hiuksista tulee vahvat, ravitut ja hyvin hoidetut. Miellyttävä koostumus ja persikkainen tuoksu hellivät aisteja. Tuloksena kestävä väri, terveinä kiiltävät hiukset!

Tehokkaasti puhdistava Four Reasons Professional Deep Cleansing -shampoo poistaa muotoilutuotteiden jäämät ja muut epäpuhtaudet hiuksista. Käytä kerran viikossa syväpuhdistamaan hiukset etenkin, jos käytät paljon muotoilutuotteita, tai ennen tehohoitokäsittelyiden käyttöä, jolloin aktiiviaineet pääsevät imeytymään hiuksen rakenteeseen tehokkaammin.

Tässä ovat eri sarjat Professional -sarjan sisällä. Näistä voit valita itsellesi sopivat pesu ja hoitotuotteet vaikkapa yhdistelemällä silky moisture shampoota ja damage control hoitoanetta, saat yksilöllisesti hiustesi tarpeisiin rakennetun tuotesetin. Kannattaa myös muistaa että kaikki (lukuunottamatta Deep Cleansing -syväpuhdistavaa shampoota) Professional sarjan puhdistus ja hoitotuotteet ovat väriystävällisiä, eli voit aivan huoletta käyttää niitä kun hiuksissasi on väriä tai raitoja. Brillian Color -sarja on erityisesti suunniteltu säilyttämään väri mahdollisimman pitkään ja se onkin hyvä valinta kun koet että hiustesi suurin haaste on juuri hiusvärin haalistuminen, eikä juuri muita suuria ’ongelmia’ ole ratkaistavaksi ja pärjäät muuten oikein kivasti hiustesi kanssa. Joskus hiusvärin liian nopea haalistuminen voi olla merkki hiusten liian huonosta kunnosta jolloin kannattaa nimeomaan kohdentaa huomio sinne alkulähteille, eli hiusten huonoon kuntoon ja valita hiuksen rakennetta vahvistavia, rakennepaikkaavia ja korjaavia tuotteita ja sitä kautta saada väri pysymään hiuksissa paremmin. 

Kuten ei mikään elämässä ole yksiselitteistä, niin ei ole myöskään hiusten hoito tai tuotteet. Joku tuote saattaa toimia tänään mutta puolen vuoden päästä ei enää koska tilanne ei ole enää sama kuin puoli vuotta sitten. Saattaa olla että kesän lämmössä ja ilman kosteudessa joku tietty rakenne suihke toimi kuin unelma, mutta talven tultua ja olosuhteiden muututtua saattaa sama tuote tuntua toimimattomalta. Tai se kevyt hoitoaine, joka on aina aikasemmin toiminut hyvin, ei enää jaksakaan selvittää hiuksia tarpeeksi hyvin kun niitä vaalennettiin ja hiuksesi kaipaavat nyt enemmän erityistä huolenpitoa. Aina ei ole kyse vain hiuksissa tapahtuvista muutoksista vaan myös ilmaston muutokset vaikuttavat paljon siihen millaisia tuotteita kannattaa valita käyttöön. Ja samoin kuin kesäksi pakkaamme paksut talvitakit säilöön seuraavaa kautta varten, voi joitain tuotteita laittaa kaapin perälle odottamaan seuraavaa suvea ja talvikaudeksi valita esimerkiksi ne syvemmin kosteuttavat, sähköisyyttä paremmin poistavat tuotteet siihen etualalle tarjolle ja talvikaudeksi käyttöön. Muutosten huomioiminen, omiin hiuksiin paneutuminen ja niiden tarpeiden analysointi auttavat tekemään parempia tuote valintoja ja sitä kautta pääset parempiin, ammattimaisempiin lopputuloksiin hiustesi kanssa. 

Kuva: Lyhyet hiukset voidaan muotoilla lukemattomilla tavoilla ja monet lyhyet hiukset ovat vahva ja näyttävä look. Vahamaiset tuotteet, muotoiluvoiteet ja rakennesuihkeet ovat mahtavia tuotteita erityisesti lyhyille hiuksille. Eri tuotteita testaamalla löydät uusia tapoja muotoilla hiuksiasi ja uusi lookki piristää aina päivää. 

  

Muotoilun ammattilainen

Hiusten muotoilu- ja viimeistely-tuotteita Four Reasons Professional -sarjassa on hyvin laajalti, muutamaan pigmenttituotteeseen jo tutustuimmekin aikaisemmin. 

Samoin kuin puhdistus- ja hoito-tuotteissa on erilaisille hius tyypeille ja erilaisiin tarpeisiin eri tuotteita, löytyy muotoilutuotteista paljon valikoimaa ja runsaasti mielenkiintoisia ja efektiivisiä tuotteita eri vahvuisia ja erilaisissa olomuodoissa olevia ammattilaistuotteita. 

Ensimmäisenä Four Reasons Professional Body Boost, tämä on mahtava keksintö, täyteläistä tuuheutta antava volyymisuihke joka tekee hiuksista runsaat ja selvästi paksumman näköiset. Tämä monitoiminen body boost-suihke on ihanan hienojakoinen ja helposti levitettävä viimeistelysuihke, joka jättää hiukset pehmeiksi ja luonnollisen tuuheiksi. Body Boost myös häivyttää tyven ylimääräistä rasvaisuutta ja antaa uutta ryhtiä ja ilmavuutta eli siis aivan täydellinen tuote moneen ja monille. Body Boost suihkutetaan kuiviin hiuksiin suihkutellaan tarpeen ja halujen mukaan saat joko kevyttä tuuheutta ja ilmavuutta tai annostelemalla enemmän, vahvaa volyymia ja ihanaa himmeää tukea. Buustaa siis bodya, nimensä mukaisesti ja antaa tukikerroin 4:n vahvuisen pidon. Ihana kaikille hennoille hiuksille, kun hiuksia ei haluta pestä usein vaan välipäiville kaivataan tuotetta joka freesaa ja muotoilee sekä antaa tukea, myös ihana kun hiuksesi ovat liian litteät ja sileät ja kaipaisit niihin ryhtiä ja kuohkeutta. Tämä suihke on saanut jo monta fania ja tämä upeus on kiinnittänyt myös median huomion ja on näkynytkin monissa lehdissä, kauneusblogeissa, insta stroreissa ja vaikuttajien postauksissa.  

Four Reasons Professional Humidity Shield on varsinkin tämän syksyisen märän ja hiuksia lätistävän vuodenajan tärkeimpiä tuotteita. Humidity Sield on kosteussuojasuihke joka antaa tehokkaan, mutta näkymättömän suojan ilmankosteuden latistavaa ja pörröttävää vaikutusta vastaan. Eli tämä tuote siis säilyttää hiustyylisi sileänä ja kuohkeana tai muhkeana ja muokattuna koko päivän, haastavissakin tilanteissa. Kosteus-suoja on kuin näkymätön sadetakki hiuksen pinnalla joka estää ilmassa olevan kosteuden lässäyttämästä hiuksiasi. Tämä suoja pitää suorana sileäksi föönaamasi luonnontaipuisat hiukset, suoriin hiuksiin taivuttamasi laineet kestävät pidempään tai hiustesi pinta ei nouse karvalle heti ulos asuttuasi vaan saat muotoilemasi lookin kestämään paremmin. Humidity Shield antaa keskivahvaa, luonnollista tukea, sen tukikerroin on 3

Four Reasons Professional Fiber Mousse on kuituvaahto, joka antaa kampaukselle joustavaa, pitkäkestoista tukea ja jäntevyyttä. Kuidut antavat kampaukselle tukea jättäen hiukset silti liikkuviksi ja tuloksena on runsaat ja ryhdikkäät hiukset. Siis kuidut, tiedäthän, sellaista ’höttöä’ joka antaa tuotteelle ihanaa joustoa, joissain vaihoissa on usein käytössä kuituja ja kuidut ovatki ihanteellinen tapa luoda tukea joka joustaa ja palautuu takaisin muotoonsa. Fiber Mousse on ihanteellinen kaikkien föönauksien pohjalle kun nimenomaan hyvä tuki ja joustavuus ovat avainasemassa. Fiber Moussen kanssa voi joko föönata hiukset tai myös jättää vaikkapa luonnon-taipuisat hiukset kuivumaan muotoonsa itsekseen tai kuivata ne softerin kanssa kimmoisammaksi kiharaksi. Fiber mousse toimii erityisen hyvin hennoille hiuksille mutta sen tuki riittää myös vahvan, paksun hiuksen föönaamiseen. Fiber Mousse pitää muotonsa hyvin ja antaa tuuhean fiiliksen hiuksiin. Yksinkertaisesti mahtava tuote jossa on tukikerroin 4.

Four Reasons Professional Salt Mist -suolasuihke antaa runsasta rakennetta, helpottaa hiusten muotoilua sekä korostaa kiharaa. Salt mist sopii hyvin niin sensuellin beach lookin luomiseen kuin pohjatuotteeksi esimerkiksi erilaisiin ponnareihin, letteihin ja nutturoihin sekä lasimaisissa hiuksissa myös föönauksen pohjalle. Tämä upea rakennesuihke antaa rouheaa tekstuuria ja sitä voi suihkuttaa sekä kosteisiin, pyyhekuiviin hiuksiin sekä kuiviin hiuksiin riippuen siitä millaista tukea tuotteelta halutaan ja millaiseen lookkiin ollaan tähtäämässä. Kuiviin hiuksiin suihkuttamalla saat ihanasti virkistettyä edellispäivän lookin ja suolasuihkeen antaman ’kuivan’ pidon vuoksi sopii loistavasti myös kevyesti ’likaiselle’ tyvelle suihkutettuna virkistämään myös tyven aluetta. Suolasuihke on loistava kaveri lyhyille hiuksille, yhdistettynä vahaan tai puutereihin suolasuihkeella saa lisättyä rakennetta myös lyhyissä hiuksissa. Luonnontaipuisat laineet ja kiharat on helppo suihkia ’beach lookkiin’ suolasuihkeella ja hiukset asettuvat helpommin muotoonsa kun suola antaa ihanaa pitoa kampaukselle. Salt Mistissä on tukikerroin 3. 

Four Reasons Professional Smoothing Foam on hiuksiin jätettävä, vaahtoava hoitovoide joka tekee hiuksista pehmeät, joustavat, hoidetut ja kauniin kuohkeat ja sileätTämä luonnollista kevyttä tukea antava, muotoileva hoitovoide vaahtoutuu kun pursotat sen ulos pullosta ja ihanan crememäinen vaahto levittyy helposti hiuksiin ja silottaa karvaisuutta, edistää joustavuutta ja pehmittää hiuksia. Tämä on ihanteellinen tuote kuiville hiuksille jotka kaipaavat silotusta ja pehmitystä. Four Reasons Professional Smoothing Foam toimii upeasti normaalipaksuisille ja paksuille hiuksille, hentoihin hiuksiin kannattaa annostella hyvin kevyesti mikäli hennot hiukset kaipaavat silotusta ja pehmitystä. Loistava tuote myös kuiville luonnonkiharoille tai laineikkaille hiuksille kun halutaan hillitä karvaisuutta ja muotoilla hiuksia pehmeiksi ja joustaviksi. Föönauksen pohjalla antaa ihanaa silotusta mutta tuotteen voi myös antaa kuivua luonnostaan. Jos hiustesi latvat tuntuvat kuivilta tai korpuilta ja sojottavilta, kannattaa tutustua Smoothing Foamiin. Tukikerroin 2

Four Reasons Professional Dry Shine Spray on kuiva kiiltosuihke joka antaa säkenöivää kiiltoa ja pehmeyttä kuiviin hiuksiin kuitenkaan latistamatta niitäDry Shine Sprayn ihanan hienojakoinen suihke viimeistelee kaikki hiustyylit kauniin kiiltäviksi ja saat säkenöivät hiukset säällä kuin säällä kun hiuksesi heijastavat valoa ja kiiltävät kauniisti. Dry Shine Spray toimii kaikille hiuslaaduille mutta annostellessa kannattaa huomioida hiusten paksuus ja kunto ja säätää annostelua tarpeen mukaan. Hyvin kuivat ja karkeat, kiillottomat latvat saavat hetkessä ihanan terveen kiillon. Nimensä mukaisesti suihke on kuiva eli se ei oikein annosteltuna latista hiuksia ollenkaan. Voit myös vaikuttaa annosteluun sillä kuinka läheltä tai kaukaa suihkutat tuotetta hiuksiin. Tämä tuote yhdistää kiillon ja pehmittävän vaikutuksen ilman latistavaa efektiä. Voit suihkuttaa joko kämmeneen ja levittää tuotteen käsien kautta kun haluat vain kevyen silauksen tuotetta, tai voit suihkuttaa suoraan hiuksiin kun haluat annostella enemmän. Dry Shine Spray on loistava tuote kiillottamaan ja silottamaan yön aikana hamppuuntuneet latvat, antamaan kampaukselle ihanan kiillon ja vaikka vahingossa suihkuttaisitkin liikaa, ei hätää, odota vain pieni hetkinen ja liika tuote imeytyy hiuksiin eikä tilanne ole enää ollenkaan huono enää puolen tunnin päästä. Hyvin turvallinen ja monikäyttöinen kiiltotuote jossa on hyvin kevyt 1 tukikerroin

Four Reasons Professional Invisible Dry Shampoo on hienojakoinen, puuterimainen kuivashampoo joka imeyttää hiuksista ylimääräistä rasvaisuutta pois, antaa hiuksiin puhtauden tunnetta ja raikastaa hiusten tuntua ja ulkonäköä. Tuo hiuksiin ilmavuutta, ryhdikkyyttä ja liikkuvaa rakennetta sekä hyvän pohjan kampauksille ja letityksille. Loistava tuote, jolla pidennät pesuväliä ja tuot ilmavuutta ja kuohkeutta hiuksiisi. Joskus tarvitaan himmeyttä ja joskus kiiltoa ja puuteri-kiiltosuihke onkin sellainen tehokaksikko jonka tarvitsee käytännössä melkein jokainen, jolla hiusten mitta alkaa edes hipoa leukamittaa. Tämä puuteri-kiiltosuihke kaksikko voidaan korvata myös puuteri-jätettävä hoitosuihke duolla kun hiukset ovat latvasta hyvin haastavassa kunnossa, parempikuntoisiin hiuksiin puuteri-kiiltosuihke toimii paremmin ja joskus jopa näiden kahden yhdistäminen on paikallaan, tyveen puuteria, latvaan hiuksiin jätettävää hoitosuihketta ja kiiltosuihketta. Käyttämälllä puuteria saat dramaattisesti vähennettyä vesipesujen määrää ja tiheyttä jolloin myös hiusvärisi tulee pysymään haalistumattomana pidempään ja hiuksesi saavat puuterista myös tuuheutta ja volyymia ja kuten me kaikki vähänkään pidempi-hiuksiset tiedämme on ’hamppulatvat ja rasvainen tyvi’ todellinen haaste joskus aamuisin mutta onneksi se on helppo hoitaa haltuun muutamalla suihkauksella oikeita tuotteita. Four Reasons Invisible Hair Powder sopii kaikille hiusväreille koska se ei jätä hiuksiin valkoista jäämää, vaan harjautuu puhtaan näköiseksi. Invisible Hair Powder antaa kevyen, luonnollisen tuen tukikertoimella 1

Four Reasons Professional Heat Shield on lämpösuojasuihke joka suojaa hiusta tehokkaasti muotoilurautojen kuumuudelta. Tuotteen hoitava koostumus estää hiusten vaurioitumisen ja kuivumisen erilaisia lämpötyökaluja käytettäessä ja helpottaa hiusten käsittelyä ja antaa tukea jotta hiusten muoto pysyisi hyvin mahdollisimman pitkään. Heat Shieldissä on hienojakoinen suihke joka levittää tuotteen hyvin ja tasaisesti hiuksiin. Suihke voidaan suihkuttaa hiuksiin juuri ennen kuumatyökalujen käyttöä, osio osiolta, näin saat hyvän tuen ja suojan ja tuotetta menee varmasti kaikkialle hiuksiin. Lämpösuojaaminen on hyvin tärkeää, varsinkin jos muotoilet hiuksiasi usein ja hiuksissasi on käsittelyitä kuten väriä, raitaa tai vaalennusta tai permanenttikäsittelyitä. Mitä enemmän hiuksia on käsitelty sitä enemmän hoitoa ja suojaa ne kaipaavat kun hiuksia muotoillaan. Lämpösuojasuihke on kuin patakinnas joka kädessä voit ottaa uunista pizzan paljon pienemmillä palovammoilla kuin ilman kinnasta. Hiuksissasi ei ole tuntoaistia, mutta jos olisi niin suojaisitko niitä paremmin? Aina kun on kuumuutta kehissä niin suojaa kaivataan, Heat Shield antaa luonnollisen tuen kertoimella 2. 

Four Reasons Professional Working Spray, Finishing Spray ja Extreme Hold Spray ovat hiuskiinteitä joissa on eri tukikerroin. Working Spray on nimensä mukaan työstettävä ja muokattavissa oleva hiuslakka joka antaa luonnollisen tuen kertoimella 3. Suihke on ihanan kuiva ja hienojakoinen jotta tuote levittyy tasaisesti ja antaa tukea jokaiselle hiukselle.  Finishing Spray on muutamaa askelta vahvempi, 5 tueltaan ja on suunniteltu viimeistelemään ja kiinnittämään lookin tai kampauksen ja antamaan kestävää ja joustavaa tukea sekä upeaa kiiltoa hiuksille. Finishing Sprayn suihke kuivuu nopeasti ja kiinnittää hiukset hyvin, kerrostamalla tuotetta saat vahvistettua tukea entisestään. Finishing Spray  antaa vahvan tuen kampaukselle sekä harjautuu helposti pois hiuksista.  Extreme Hold Spray on vahva hiuskiinne asteikon laidalta 6 tukikertoimella, joka  kiinnittää rohkeimmankin kampauksen ja antaa pitkäkestoisen tuen latistamatta hiuksia. ’Hienojakoinen suihke laittaa kutrit haluamaasi kuosiin – ja tämä on lupaus, joka pitää.’ Extreme Hold Spray on samoin hyvin hienojakoinen ja helposti levittyvä, nopeasti kuivuva ja pitkäkestoisen, vahvan tuen antava hiuslakka. 

Kuten kaikki hiuslakkapullot, voivat myös nämä joskus mennä tukkoon. Tukkeutumista voi ehkäistä ensinnäkin ravistamalla tuotetta ennen käyttöä, näin saat myös tasalaatuista tuotetta ulos pullosta ja toiseksi kannattaa suutin pyyhkäistä puhtaaksi ja ennaltaehkäistä tukokset. Jos korkin suuttimeen jää paljon vahvaa hiuslakkaa joka käyttökerralla ja se kuivuu, kertyy ja kovettuu suuttimen kärkeen tupoksi, ei lakka pääse pullosta ulos ja tuote on tukossa. Tähän auttaa lämpimällä vedellä huuhtelu. Helpoin on irrottaa suutin ja laittaa lämpimään vesilasiin hetkeksi jotta kasaantunut tuote alkaa liueta ja suutin aukeaa itsekseen. 

Four Reasons Professional Fiber Wax on runsaskuituinen vaha, joka antaa hiuksille rakennetta ja pitoa. Fiber Wax tekee hiuksista helposti muotoiltavat ja kuitujen ansiosta lopputulos on kestävä ja joustava. Fiber Wax on loistava myös silottamaan pienet irtohiukset jakauksen pinnasta alas muiden mukaan, antamaan laineikkaalle hiukselle ihanaa erottelevuutta, kuitumaisuus tekee myös muokattavuutta ja levittyvyyttä tuotteeseen, ja hiukset palautuvat kutujen avulla takaisin muotoonsa ja hiusten pörröisyys vähenee. Sopii lyhyille, puolipitkille ja pitkille hiuksille, loistava taipuisille hiuksille muotoiluun, pinnan silottamiseen ja joustavan tuen ja rakenteen antamiseen. Fiber Wax, kuten melkein kaikki vahat, kannattaa aktivoida käsien välissä, eli hieroa siis tuote pehmeäksi ja levittyväiseksi käsien välissä ennen hiuksiin levitystä. Levitys kannatta aloittaa tyvestä ja edetä kohti latvoja ja tuotetta voidaan käyttää sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin. Fiber Wax on tukikertoimella 4.

Four Reasons Professional Texture Wax on muotoiluvaha, joka antaa voimakasta tukea, rouheutta ja uudelleenmuotoiltavuutta. Professional Texture Waxilla luot pysyviä tyylejä ja annat lookillesi vahvan tuen kertoimella 5.  Texture Wax on kivan kuivan tuntuinen eikä lisää hiukseen kiiltoa. Tuote aktivoidaan ensin käsien välissä hieromalla ja levitetään kauttaaltaan hiuksiin ja muotoillaan halutulla tavalla. Texture Wax on loistava vaha lyhyiden hiusten muokkaukseen ja puolipitkiin hiuksiin kun halutaan vahvaa tukea ja rakennetta. 

Four Reasons Professional Root Booster on lämpöaktiivinen tyvikohottaja joka antaa kestävää tukea hiusten tyveen tai mihin haluatkaan tuen kohdentaa. Lopputulos on runsas, luonnollinen ja liikkuva. Sopii loistavasti etenkin kohottamaan hentoja hiuksia ja otsiksen muotoiluun. Root Boosterissa on erityinen tarkka ’nokka’ suutin jolla on helppo kohdentaa tuote juuri sinne minne tuke kaipaat, tyveen tai vaikkapa johonkin erityiseen kampauksen alueeseen. Root Booster kannattaa suihkuttaa kosteisiin hiuksiin, tyveen tai haluamallesi alueelle osio osiolta, pieni hieronta sormilla tyvestä saa tuotteen levittymään vielä tasaisemmin joka paikkaan tyvessä. Root Boosterissa on vahva mutta luonnollinen ja liikkuva 5 tuki joten saat hyvin runsasta tukea ja kestoa kampauksellesi. Tämä tuote aktivoituu lämmöstä joten föönaamalla hiukset kuivaksi saat parhaat tulokset. Voit myös aktivoida tuotteen uudelleen seuraavana aamuna ja muokata yön jäljet hiuksistasi samalla tuotteella. Halutessasi voit lisätä Root Boosteria myös kuiviin hiuksiin mikäi kaipaat lisää muokkautuvuutta tai tukea ja kuivaamalla toisen kierroksen tuotetta saat entistä vahvemman vaikutuksen. 

Four Reasons Professional Gel Glue eli geeliliima antaa erittäin voimakasta ja kestävää pitoa äärimmäisiin kampauksiin. Voit luoda esimerkiksi wet lookkeja tai taakse kammattuja, sileitä tyylejä, jotka pysyvät menossasi mukana. Vahvuus on valtti, kun hiustyylin tulee kestää, levittämällä tämä Gel Glue kosteisiin hiuksiin saat kuivuessa vahvaa tukea. Voit levittää tuotteen ensin käsiin, sieltä hiuksiin ja antaa hiusten joko kuivua luonnostaan, jolloin saat hyvin vahvaa tukea, tai voit kuivata föönillä jolloin tuki hieman pehmenee kun hiukset liikkuvat kuivatessa. Gel Glue on loistava tuote myös korostamaan laineita tai kiharoiden pohjalle puristeluun kun halutaan vahvaa tukea. Gel Glue on tukikertoimeltaan 6

Four Reasons Professional Multi-Benefit Detangling Spray on monivaikutteinen, lämpöaktivoituva hoitosuihke joka yhdistää usean eri hoitotuotteen parhaat ominaisuudet samaan tuotteeseen. Multi-Benefit Detangling Spray hoitaa hiuksia ja tekee ne silkinpehmeiksi ja terveen kiiltäviksi sekä suojaa hiuksia tehokkaasti päivittäisiltä rasituksilta ja huolehtii samalla hiusten kosteustasapainosta. Eli todella paljon hyvää yhdessä tuotteessa. Tämä monitoimi-suihke on kaikkien takkutukkien, pitkähiuksisten, pidennyshiusten, kuivalatvaisten, hiuksiaan muotoilevien luottotuote. Selvittää hiukset todella tehokkaasti ja jättää ne ihanan sileiksi ja kevyiksi. Ja suojaa hiuksia lämmöltä samalla kun muotoilet niitä. Multi-Benefit Detangling Spray suihkutetaan pyyhekuiviin hiuksiin ja föönataan kuivaksi, tuote antaa kevyen tuen kertoimella 1. Tämä tuote suojaa ja hoitaa ja sopii erityisen hyvin kun käytät kuumatyökaluja ja hiuksesi kaipaavat lisää suojaa ja hoitoa lämpösuojasuihkeen ja muiden hoitotuotteiden  lisäksi tai et halua käyttää vahvaa tukea antavia tuotteita vaan haluat että föönauksen jälkeen hiuksesi ovat pehmeän liikkuvat. 

Tuotteita on paljon ja valikoimaa ja upeita tuote-pareja ja yhdistelmiä lukemattomia. Ihanat tuotteet parhaillaan inspiroivat kokeilemaan uusia tyylejä ja auttavat löytämään uusia puolia ja uutta itsevarmuutta omista hiuksista. Toivottavasti pystyimme auttamaan sinua löytämään uudet ammattilaiset auttamaan sinua hiustesi kanssa ja saamaan ideoita ja inspiraatiota syyskauden hius kartalle. 

More than Four Reasons

Vielä lopuksi pieni muistutus ja ajatuksen siemen ammattimaisesta, kotimaisesta kosmetiikasta ja siitä miksi meidän valinnoillamme on väliä. Four Reasons on ottanut vahvan askeleen eettisyyttä kohti käyttämällä Professional sarjassa pakkausmateriaalina kierrätettävää muovia, samoin kuten kaikissa tuotteissaan. Four Reasons Professional -sarja on myös täysin vegaaninen eli sen valmistamiseen ei ole käytetty mitään eläinperäisiä raaka-aineita ja kaikki sarjan vaikuttavat tehoaineet ovat kasvipohjaisia, tutkittuja ja tarkkaan yksilöllisesti kuhunkin tuotteeseen valittuja. Sarjan kotimaisuus tarkoittaa luonnollisesti myös pienempiä ilmastovaikutuksia tuotteiden liikuttamisen kautta, tuotteiden raaka-aineet vegaanisuuden lisäksi ovat huippulaadukkaita joten syitä tälle Four Reasons Professional -sarjalle löytyy vähintään se neljä, enemmänkin. Siis lyhyestä virsi kaunis, go pro 😉