No Nothing on laadukas, toimiva, hajusteeton ja väriaineeton, Suomalainen hiustuotesarja jonka tuotteet sopivat herkkäihoisten lisäksi kaikille, jotka haluavat välttää ja vähentää elimistönsä hajuste- ja kemikaalikuormitusta. Herkkyys on hyve eikä haitta, joten tervetuloa herkempään hiusmaailmaan!

Hajusteettomuus ja tuoksuttamattomat tuotteet ovat kaikkea muuta kuin hajuton ja mauton maailma, myös tuoksuttomasta kosmetiikasta löytyy mielenkiintoisia, ihania tuotteita ja erittäin laadukkaita vaihtoehtoja. Suomalainen No Nothing (’ei yhtään mitään’) on loistava esimerkki innovatiivisesta, allergiaystävällisestä ja modernin mielenkiintoisesta sarjasta joka saa kantaa Suomen Allergia-, iho-, ja Astmaliiton tunnusta ja joka on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja ihastusta myös kaukana Suomen rajoista, Yhdysvalloissa ja pitkin Eurooppaa.

Suomalainen laatu tunnetaan maailmalla ja suomalaisten ’yhteisiin piirteisiin’ muiden silmissä liitetään usein tehokkuus, tunnollisuus, teknologinen osaaminen ja puhtaus sekä rehellisyys. Nämä ominaisuudet kuvaavat myös No Nothing -sarjaa loistavasti. No Nothing on myös leikkisä muiden ominaisuuksiensa lisäksi, pullon kyljessä lentelevät linnut ja pullon grafiikka antaa vinkkiä rauhallisen sunnuntai-aamun tee-hetkestä kun kynä piirtelee paperiin kauniita kuvioita ilman sen suurempaa päämäärää tai tarkoitusta. Doodling, as they say.  

Ärsytystä vai allergiaa? 

Tätä kirjoittaessani edellisen yön vietin vieraassa sängyssä, kyläilin poissa kotona ja vaikka en olekaan allerginen olen kuitenkin skaalan sieltä herkemmästä päästä ja liian voimakkaat tuoksut ärsyttävät ja joskus aiheuttavat päänsärkyä ja muita oireita. Stockmannin hajuvesi osaston läpi en kulje kuin aivan pakosta. Kotonani käytän hajusteettomia pesuaineita ja kun eilen painoin pään laina-tyynyyn joka oli kyllästetty sen päiväisellä huuhteluaineen tuoksulla jota ei pääse pakoon mitenkään, ei yö ollut kovin levollinen eikä nukahtamisen hetki rentouttava. 

Monilla meistä on herkkyyksiä ja myös mieltymyksiä jotka vievät hajusteettomaan suuntaan ja osalle allergia rajaa automaattisesti hajusteet pois elämästä. Monissa hiustuotteissa käytetään hajusteita, melko vahvojakin tuoksuja joita herkemmät ja allergiset eivät voi käyttää mutta onneksi myös hajusteettomia vaihtoehtoja löytyy, kuten No Nothing Very Sensitive. 

Miten sitten voi kotona tunnistaa onko aivastelu hiuslakkaa suihkiessa allergiaa vai yliherkkyyttä? Mistä voi tietää onko tarvetta tuotteiden vaihdokselle vai riittääkö tilapäinen käyttö-tauko herkempinä kausina vai onko tarvetta kokonaisvaltaiselle muutokselle ja allergian huomioimiselle? 

Allergiat, herkistyminen ja ihon ärsytys eivät ole kaikki sama asia vaikka me arjessa monesti käytämmekin näistä nimityksiä sekaisin ja päällekkäin koska oireet ovat hyvin saman tyyppisiä molemmissa tapauksissa. Mitä eroa herkitystymisellä ja allergialla sitten on? Siihen on helppo muistisääntö: herkistyminen on hetkellistä ja allergia ’ainaista’. Alllergia on ’pysyvä tila’ joka ei usein, ainakaan itsestään häviä vaan saattaa jopa kärjistyä ajan myötä. Herkkyydet ja ärsytykset ovat usein tilapäisiä vaiheita jotka luonnostaan tilanteiden ja olosuhteiden muututtua poistuvat kuvioista. 

Ihon ja hengitysteiden ärsytykset ovat melko yleisiä ja Suomessa yli puolet meistä kokee ärsytystä tai herkistymistä jossain vaiheessa elämäämme. Moni kokee olevansa herkempi tuoksuille ja muille ärsykkeille esimerkiksi raskausaikana, monet tuoksut ällöttävät niin ettei voi edes harkita tiettyjen tuotteiden tai aineiden käyttöä tai tietyn ruoan syömistä. Vahvat stressivaiheet ja suuret elämänmuutokset ja niiden kautta kuormittunut elimistö on ylikierroksilla ja herkistyneemmässä tilassa ja elämänvaiheesta toiseen siirtyminen, murrosiässä puberteetin mukanaan tuomat tunnemyrskyt  tai vaihdevuosiin vaihtuminen vaikuttavat hormoneihimme, tai itseasiassa toisin päin, ja samoin herkkyys-tasomme saattaa vaihdella ’perus’ tilasta suurestikin.

Tuoksuille voi myös olla allerginen ja he jotka elävät tämän tuoksuherkkyyden tai varsinkin -allergian kanssa usein huomaavat miten moneen alueeseen elämässä tuoksut tunkeutuvat. Tuoksuherkkänä on haastavaa liikkua julkisilla kun naapuripenkissä sattuu istumaan hajuvettä aamulla sipaissut kaveri joka ei usein ole edes tullut ajatelleeksi että hänen lempituoksunsa saattaa aiheuttaa  kanssamatkustajalle kohtauksen. Osalle herkistä on täysi mahdottomuus edes astua bussiin ja osa reagoi kevyemmin, mutta joka tapauksessa hajusteille vahva herkistyminen tai allergia vaikuttaa jokapäiväiseen elämään vahvasti. Yleisissä tiloissa liikkuminen on tuoksujen sekametelisoppa jossa keitokseen sekoittuvat jokaisen ympärillä olijan omat tuoksu valinnat ja useimmat meistä eivät tule ajatelleeksi omilla tuoksuillaan aiheuttavansa muuta kuin ihanaa fiilistä ja hurmaavia tuoksuja ympärillemme, ovathan tuoksut todistetusti yksi tärkeä seikka joka vaikuttaa mielikuvaamme ihmisestä. Onneksi löytyy ihania tuotteita myös hajustamattomina vaihtoehtona joten herkistymisen tai allergian ei tarvitse vaikuttaa ulkoiseen habitukseen tai olla tyylin esteenä. 

No Nothing julistaa että herkkyys on vahvuutta. Herkkyyttä on meissä kaikissa ja sen sijaan että yrittäisimme peitellä pehmeitä puoliamme No Nothing kannustaa olemaan ylpeitä herkästä puolestamme.

Kuva: No Nothing- sarjassa on ihania, moderneja tuotteita kuten tämä tehokaksikko. Heat Protection Spray -lämpösujasuihke suojaa hiuksia ja antaa tyylille tukea ja kestoa, sekä Dry Shampoo -kuivashampoo joka pitää tyven raikkaana, rasvattomana ja ilmavana.

Tyyli kysymys

Tuoksuille ei tietenkään tarvitse olla allerginen suosiakseen tuoksuttomia tuotteita. Monille hajuvesien tyylitellyt tuoksut ovat ainoa mitä halutaan käyttää ja säilyttää tuoksu selkeänä, tähänkin tarkoitukseen sopii hajusteettomat No Nothing -tuotteet loistavasti. No Nothing ei riitele eikä kilpaile muiden tuoksujesi kanssa, voit pestä, hoitaa ja muotoilla hiuksesi täysin alusta loppuun ja sen jälkeen vasta suihkauttaa tuoksua lempi parfyymisi muodossa niin halutessasi, eikä hiustuotteiden hajusteet riitele muun tuoksumaailmasi kanssa. Tai mikäli olet yksi heistä joiden mielestä puhdas iho on paras tuoksu maailmassa etkä halua sotkea siihen mitään, on No Nothing myös sinulle loistava valinta.

Allergia-, Iho ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä toteutettu No Nothing on saanut liiton myöntämän allergiatunnuksen. Mitä hyötyä tunnuksesta on kuluttajalle? 

”Allergiatunnus auttaa valitsemaan tuotteita, jotka ovat asiantuntijoiden tutkimia ja läpikäymiä siten, että niiden ainesosiin ja materiaaleihin on perehdytty viimeisimmän tutkimustiedon valossa. Tuotteet eivät sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia ja soveltuvat käytettäväksi myös herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergisille tai hengitystieoireista kärsivälle. Allergiatunnuskriteerit ohjaavat tuotevalmistajia toteuttamaan markkinoille yhä paremmin iholle sopivia ja hengitysteitä ärsyttämättömiä tuotteita. Allergiatunnustuotteet ovat aina hajusteettomia.” (Allergia-, iho- ja astmaliitto)

Miksi tuote ei välttämättä ole täysin hajuton vaikka siinä ei ole  käytetty hajusteita? 

”Tuotteiden raaka-aineilla on myös ns. ominaistuoksu. Allergiatunnustuotteissa valmistajat valitsevat mahdollisimman hajuttomia iho- ja hengitystieystävällisiä raaka-aineita.  Hajusteeton ei välttämättä ole aina tästä syystä täysin hajuton. Ihminen tunnistaa eri hajut eri tavoin.”  (Allergia-, iho- ja astmaliitto)

Hajusteettomuus on joskus haastavaa toteuttaa tuotteisiin myös siksi, että raaka-aineissa itsessään on tuoksuja, joissain melko selkeitä ja vahvojakin tuoksuja ja näitä tuoksuja kun halutaan peittää tai muuntaa tarvitaan hajusteita. Tietyt raaka-aineet eivät siis sovellu ollenkaan käytettäväksi hajusteettomissa tuotteissa. Vai haluaisitko sinä suihkuttaa hajustamatonta lakkaa hiuksiisi jonka raaka-aineista hiuksiisi tarttuu kevyt lannan tuoksu? Tai kenties lievästi pilaantunutta kananmunaa muistuttava tuoksu? En minäkään! Eikä monet muutkaan meistä, joten hajustamattomiin tuotteisiin usein valitaan raaka-aineita joiden ominaistuoksut ovat joko hyvin kevyitä tai miltei olemattomia sillä raaka-aineiden tuoksun peittäminen hajusteilla ei luonnollisesti ole vaihtoehto. 

Toki, jos mietitään ainoastaan allergioiden näkökulmasta voi melkein kaikelle olla allerginen ja aivan kaikkea mikä saattaa ketään allergisoida, on mahdotonta ottaa huomioon tai poistaa tuotteesta, jäljelle jäisi pullollinen vettä 🙂 Ja vaikka tuotteessa on ’allergialeima’, kannattaa silti tarkistaa raaka-aineluettelosta aina ennen tuotteen valintaa ja varmistaa ettei tuote sisällä sinulle ärsyttäviä tai allergiaa aiheuttavia ainososia. 

Hajustamattomuus ei myöskään ole sama asia kuin Allergia-, Iho-, ja Astmaliiton suositusmerkki pullon kyljessä, tämä allergiamerkki kertoo paljon enemmän kuin vain hajustamattomuudesta. Kaikki hajustamattomat tuotteet eivät pääse liiton listoille vaan moni muukin asia vaikuttaa. Kaikki hajustamattomat tuotteet eivät saa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton allergiatunnusta mutta kaikki allergiatunnuksen saaneet tuotteet ovat hajustamattomia.

Allergia-, Iho ja Astmaliitolla on hyvin tarkat säädökset joita täytyy täysin noudattaa, jotta he hyväksyvät tuotteen omien leimojensa alle. Esimerkiksi raaka-aineiden tarkistuksen lisäksi tarkkaillaan suihkeen pisarakokoa, miten suihke levittyy ja kuinka hienojakoinen se on. Kevyimmät, hienjakoisimmat ja pölyävät hiuslakat eivät esimerkiksi pääse listoille vaan suihkeen tulee olla paremmin laskeutuva ja pisarakooltaan hieman suurempi, jotta hiuskiinne ei jää pölyn lailla leijailemaan ilmaan aiheuttamaan ärsytystä hengitysteihin. Tämä allergiatunnus kertoo vahvasta vastuusta, tutukimuksesta ja turvallisuudesta.

Kuva: No Nothing Very Sensitive -sarjasta löytyy vaihtoehtoja hiusten puhdistuksesta hoitoon, hiusten muotoiluun ja viimeistelyyn tuoksuttomasti ja leikkisällä otteella. 

Mitä kaikkea?

Hajustamaton No Nothing -sarja sisältää upeita tuotteita sekä hiusten puhdistamiseen, hoitoon, muotoiluun ja viimeistelyyn erilaisille hiustyypeille. Pesu-, hoito-, muotoilu- ja viimeistelytuotteissa on vaihtoehtoja erilaisille hiustyypeille ja erilaisiin tilanteisiin.

No Nothing Very Sensitive Moisture Shampoo

Kosteuttava shampoo, jonka sisältämä avokadoöljy hoitaa ja pehmentää kuivia ja käsiteltyjä hiuksia. UV-suoja. pH 4,5 – 5,0. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Moisture Conditioner
Kosteuttava hoitoaine, jonka sisältämä avokadoöljy hoitaa ja pehmentää shampoopesun jälkeen kuivia hiuksia. UV-suoja. pH 4,0 – 4,5. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Moisture Mist
Kosteuttava hoitosuihke, jonka sisältämä avokadoöljy hoitaa, poistaa sähköisyyttä ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät. pH 4,0 – 4,5. Koko 250 ml.

No Nothing Very Sensitive Color Shampoo
Hiusväriä suojaava shampoo, jonka sisältämä puuvillansiemenöljy hoitaa ja kosteuttaa värikäsiteltyjä hiuksia. UV-suoja. pH 4,5 – 5,0. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Color Conditioner
Hiusväriä suojaava hoitoaine, jonka sisältämä puuvillansiemenöljy hoitaa käsiteltyjä hiuksia shampoopesun jälkeen ja tekee niistä helpommin käsiteltävät. UV-suoja. pH 4,5 – 5,0. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Volume Shampoo
Tuuheuttava shampoo, joka antaa ryhtiä, silottaa ja kosteuttaa hentoja hiuksia. UV-suoja. pH 4,5 – 5,0. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Volume Conditioner
Tuuheuttava hoitoaine, joka antaa ryhtiä, silottaa ja suojaa hentoja hiuksia mekaanisilta vaurioilta. UV-suoja. pH 4,0 – 4,5.Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Repair Shampoo
Vahvistava ja korjaava shampoo, jonka sisältämät aminohapot hoitavat voimattomia ja vaurioituneita hiuksia. UV-suoja. pH 4,5 – 5,0. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Repair Conditioner
Vahvistava ja korjaava hoitoaine, jonka sisältämät aminohapot tekevät voimattomista ja vaurioituneista hiuksista helpommin käsiteltävät sekä poistavat sähköisyyttä. UV-suoja. pH 4,0 – 4,5. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Multispray
Vahvan tuen antava muotoilusuihke, joka lisää kiiltoa ja helpottaa muotoilua. UV-, lämpö- ja kosteussuoja. pH 5,5 – 6,0. Koko 250 ml.

No Nothing Very Sensitive Strong Mousse
Vahvan tuen antava muotovaahto, joka lisää hiuksiin runsautta, joustavuutta ja kiiltoa. UV- ja kosteussuoja. Koko 200 ml.

No Nothing Very Sensitive Strong Hairspray
Vahvan tuen antava viimeistelysuihke. UV- ja kosteussuoja. Koko 300 ml.

No Nothing Very Sensitive Super Strong Hairspray
Erittäin vahvan tuen antava viimeistelysuihke. UV- ja kosteussuoja. Koko 300 ml.

Kuva: No Nothing Very Sensitive -tuotesarjan tuotteet ovat leikkisiä, innostavia ja hajusteettomia. Tuoksuttoman maailman ei tarvitse olla tylsä tai väritön vaan hajustamattomuus on hyve jonka ihanuudesta kertoo myös ihanat pakkaukset.

Herkkyys on aihe ylpeydelle, se kertoo kuinka aistimme vahvemmin, olemme auki ympäröivälle maailmalle ja sen ärsykkeille, kuinka me aistimme enemmän ja vahvemmin ja kuinka pehmeät arvot ovat ne tärkeimmät elämässä. Herkkyys on vahvuutta jota kannattaa juhlistaa ja ihanaa on se, että herkkyyden juhlistamiseen samoin kuin herkkyyden kanssa arjessa elämiseen löytyy ihania tuotteita, jotka ymmärtävät herkkyyden hienouden. 

Upeita tuoksuttomia hetkiä toivottaen, Nordic Hair House