Four Reasons Color Mask on hiuksia hoitava, vegaaninen ja pigmenttirikas, sävyttävä puhdistus- ja hoitosarja ja tämä Suomen suosituin sävyttävä hoitotuote Color Mask uusiutuu ja samalla entuudestaankin monipuolinen sävy valikoima laajenee uusilla, herkullisilla vivahteilla.

Uutuus vivahteet viettelevät pronssin, ruusukullan, rosen, aprikoosin ja mahongin sävyillä, ne ovat ihanan sävykkäitä ja ajankohtaisia, täydellisiä juuri tämän ajan hiusvärien ylläpitoon ja sävyttämiseen.

Four Reasons Color Mask Toning Treatmentin hoitava, pigmenttirikas koostumus pidentää hiusvärin kestoa sävyttäen hiuksia joka pesu kerralla upean kiiltäviksi ja samalla hoitaa hiuksen rakennetta ja saa ne tuntumaan sileän pehmeiltä ja ilmavilta. Ja mikä parasta, Color Mask tuotteista löytyy sävyjä melkein jokaiseen hiusväriin. Color Mask Toning Treatment lisää hiuksiisi ihanan naamion muodossa kiiltävän pigmentti-pinnoitteen joka heijastaa valoa todella tehokkaasti ja saa hiuksesi kiiltämään terveen näköisinä ja kauniin sävyisinä.

Four Reasons Color Mask Toning Treatmentiä käytetään puhtaisiin, pyyhekuiviin hiuksiin normaalin hoitoaineen asemesta aina kun haluat virkistää sävyäsi ja antaa hiuksillesi kiiltoa ja vivahdetta. Samalla kun vahvistat hiustesi rakennetta kasvipohjaisten proteiinien ja aminohappojen avulla saat hiuksiisi upean sävyn eli hiuksesi eivät rasitu värjäämisestä vaan päinvastoin ovat jopa paremmassa kunnossa sävyttämisen jälkeen ja tuntuvat ihanan pehmeiltä ja kiiltäviltä pitkään. Four Reasons Color Mask ei ole Suomen suosituin sävytuote syyttä vaan tämä klassikko tuote on saavuttanut suosionsa positiivisten käyttö kokemusten kautta, tuotteen nimiin vannovat sekä hiusalan ammattilaiset että kuluttajat ympäri suomen ja laajemmaltikin, sillä tämä suosittu tuote on löytänyt paikkansa myös kansainvälisillä markkinoilla. (Suomi mainittu!)

Kuva: Four Reasons. Uudistunut Four Reasons Color Mask Toning Treatment ja Color Mask Toning Shampoo ovat herkullisissa, liukuvärjätyissä pakkauksissa.

Tämä värjättyjen, raidoitettujen ja vaalennettujen hiusten paras ystävä ei anna hehkusi haalistua vaan tarjoaa kaksi erilaista tuotetta joilla on todella helppo sävyttää hiukset kotona nopeasti, turvallisesti ja hiuksien kuntoa hellien. Runsaasti väripigmenttiä sisältävät Four Reasons Color Mask Toning Treatment -sävyhoidot ovat suoraväripigmenttiä sisältäviä hoitonaamioita ja Shampoo puhdistaa väri-käsitellyt hiukset mahdollisimman hellävaraisesti, lisää hiusten kiiltoa ja poistaa tehokkaasti sähköisyyttä ja voit käyttää sitä perinteisen shampoon sijasta aina, kun hiusvärisi kaipaa värin intensiivisyyden ja hehkun vahvistamista. Näissä shampoissa riittää pigmentti sävyttämään vaikkapa vaaleaksi raidoitetut hiukset ihanan ruusukullan vivahteisiksi tai kauniin, pehmeän pronssisiksi, antamaan ihanalle ruskeallesi suklaisen säväyksen tai taittamaan ei-toivottua keltaisuutta tehokkaasti ja nopeasti. Erityisen kuiville tai vaurioituneille hiuksille on hyvä vuorotella rakennepaikkaavan ja tehokosteuttavan shampoon kanssa, jotta hius saa myös riittävän määrän hoitoa pigmentin lisäksi. Color Mask tuotteet ovat loistava vaihtoehto myös jos et halua värjätä hiuksiasi ’kunnolla’ mutta oma luonnonväri kaipaisi jotain virkistystä. Saat sävyä ja kiiltoa hiuksiisi ja et joudu kuitenkaan värikierteeseen kunhan pidättäydyt vahvasti omaa hiusväriäsi tummemmista tai intensiivisemmistä sävyistä.  

Kuva: Four Reasons. Four Reasons Color Mask Toning Treatment sävyt ruskeille hiuksille; Graphite, Coffee, Mahogany ja Chocolate.

Uutuudet ja tutut suosikkivivahteet 

 Four Reasons Color Maskin uutuus vivahteet ovat Rose Gold, Apricot, Bronze ja Mahogany. Entuudestaan vanhoja tuttuja sävyjä ovat Silver, Pearl, Vanilla, Caramel, Latte, Toffee, Copper, Red Copper, Red, Plum, Chocolate, Graphite ja Coffee. Shampoo- uutuuksia ovat Rose, Rose Gold ja Bronze ja vanhoja tuttuja Platinum, Pearl, Red ja Chocolate. 

Four Reasons Color Mask uudistuksen myötä tuotteet ovat saaneet uuden, upean ilmeen, shampoo on hypännyt pullosta ihanaan tuubiin ja sävyissä on upean raikkaita, uusia vivahteita  mutta käytöltään tuote pysyy samana, eli jos olet jo tuttu Color Maskien kanssa tiedät miten tämä uutuuskin toimii.

Jos olet vasta tutustumassa sarjaan tulet todennäköisesti tykästymään. Tämä on kotivärjärin tuotteiden aatelia, helppokäyttöinen ja todella efektiivinen tuote joka toimii erityisen hyvin kun hiuksesi ovat entuudestaan värjätyt, radoitetut tai vaalennetut ja haluat sävyttää hiuksiasi kampaajakäyntien välillä, estää värisi haalistumista ja pitää hiuksesi hyvässä kunnossa ja samalla upean värisenä. Värjäämättömiin hiuksiin tämä hoitava tuote antaa pehmeämmän sävyefektin ja jo entuudestaan värjättyihin tai käsiteltyihin hiuksiin saat enemmän efektiä. Myös hiusten vaaleus tai tummuus vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon valitsemasi sävy näkyy lopputuloksessa. 

Four Reasons Color Maskista löytyy sävy valikoimaa vaaleille, ruskeille ja punaisille hiuksille ja sekoittamalla eri vivahteita keskenään saat luotua omia coctaileja jotka ovat uniikkeja juuri sinulle. Kaikki Color Mask sävyt ovat keskenään sekoiteltavia. 

Kuva: Four Reasons. Four Reasons Color Mask Toning Treatment sävyt vaaleille hiuksille; Silver, Pearl, vanilla, Rose Gold ja Apricot.

Näin valitset oikean sävyn

Four Reasons Color Mask on laaja ja monipuolinen sävyvalikoimaltaan ja olivat hiuksesi melkein minkä väriset vaan, löydät -sarjasta varmasti hiuksillesi sopivan sävyn. Monia sävyjä voi käyttää monenlaisiin tilanteisiin riippuen halutusta lopputuloksesta. Color Mask tuotteiden melkeinpä ainoa rajoite on, että rakennepaikkaavan tehohoitopohjaisen koostumuksensa vuoksi tuote on niin mieto että sitä ei ole suunniteltu vaalentamaan hiuksia vaan lisäämällä Color Maskia lisäät aina hiuksiin jotain pigmenttiä. Tämä on myös sama syy miksi tuote on kotona niin turvallinen käyttää. Et voi tehdä hiuksillesi pahaa vaan lopputulos on aina paremmassa kunnossa kuin ennen sävytystä. Kannattaa myös muistaa sävy(j)ä valitessa, että hiustesi vaaleimmat kohdat toistavat sävyä intensiivisemmin kuin tummat kohdat. Mikäli valitset sävyn hiustesi tummimman kohdan mukaan on lopputulos tasaisempi koska hiustesi vaaleimmat kohdat sävyttyvät syvemmäksi. Jos taas valitset sävyn hiustesi vaaleimpien alueiden mukaan, saat sävyn näkymään pääasiallisesti vaaleimmissa kohdissa ja tummemmat alueet saavat lähinnä kiiltoa ja kauniin pinnan mutta vaalea vivahde ei pysty näkymään tummassa pohjassa samalla tavalla kuin vaaleissa pohjissa. 

Ainoa tapa miten voit saada ’epäonnistuneen’ lopputuloksen on valitsemalla hiustesi sävyyn nähden liian intensiivisen vivahteen. Koska kyseessä on suoraväri tuote et ole nalkissa liian intensiivisen vivahteen kanssa kauaa, suoravärit samalla tavoin kuin kaikki muutkin hiusvärit haalistuvat pesemällä hiusta, joten esimerkiksi liian intensiiviseksi koettu punainen haalistuu hiusten pesuissa koko ajan kohti vaaleampaa punaista ja lopulta vaaleanpunaiseksi ja siitä haaleammaksi, siis ilman ylläpitoa Color Mask tuotteilla. Tämä on ihana uutinen meille, jotka kaipaamme vaihtelua ja kyllästymme helposti hiusväreihin ja koemme että ainoastaan muutos on pysyvää ja se näkyy myös hiustyyleissämme.

Esimerkiksi pesemällä vaaleaksi raidoitetut huksesi Rose sävyllä saat ihanan heleän, vaalean pinkin sävyn, joka näkyy hiuksen vaaleimmissa kohdissa vahvempana ja luonnonväriset alueet saavat kevyen, hienovaraisemman pinnoitteen. Kun peset hiuksiasi shampoolla, haalistuu tämä ihana ruusu pastellimaisemmaksi ja vaaleammaksi versioksi ja palautuu pikkuhiljaa kohti sitä vaaleaa, raidoitettua väriä, mikä sinulla oli ennen Color Mask Toning Shampoo pesua. Ellet siis ihastu niin että halua ylläpitää sävyn pidempään ja sehän onkin helppoa, peset ja/tai hoidat vain hiuksesi tarpeen ja halujen mukaan Four Reasons Color Mask Toning shampoolla ja/tai Toning Treatmentillä ja annat tuotteen vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin ja taas sävysi on uudistuneen raikas. Katso täältä kuinka Four Reasons Color Mask Rose sävyllä voi toteuttaa vaaleaan hiukseen kauniisti liukuvan latvadipin raikasta ruusua. 

Kokkaamalla näistä herkuista muutamaa sävyä sekaisin saat luotua uskomattomia, yksilöityjä sävyjä, esimerkiksi Bronze ja Rose ovat ihana yhdistelmä missä pinkki sävy pehmenee pronssiin sekoitettuna luonnollisemmaksi ja pehmeämmäksi tai vaikkapa lisäämällä Bronzen joukkoon pienen määärän Mahoganya luot pronssiisi marjapuuroisen säväyksen. Toki, sävyjen sekoittelu ei ole mitenkään välttämätöntä, sarjasta löytyy uskomattoman upeita valmiita vivahteita mutta mikäli taiteilija sinussa herää kun mietit seuraavaa sävyä hiuksillesi, ota muutama tuubi keskenään sointuvia sävyjä ja muut työvälineet mukaasi kylpyhuoneeseen ja katso mitä tapahtuu kun luovuus ottaa vallan. 

Color Maskilla saa kesän juhlakauden haalistamat hiukset sävytettyä syyskaudelle palatessa sävykkään täyteläisiksi, raikkaan heleiksi tai intensiivisen kirkkaiksi. Mitä hiuksesi kaipaavatkaan tarjolla olevista herkuista; caramellia, aprikoosia, toffeeta, vaniljaa, suklaata tai kenties shotin tummaa kahvia? 

Color Maskeista on helppo valita sopiva vivahde. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Silver: Tämä on kaikkien viileiden blondien ystävien lempisävy. Saat vaalennetut hiuksesi pysymään kauniin hopean hohtoisina ja viileän sävyisinä käyttämällä Silver Maskia. Tuote toimii vaalennetuille ja raidoutetuille hiuksille loistavasti ja myös luonnostaan harmaat ja valkoiset hiukset tykkäävät Silver sävystä joka raikastaa tunkkaisen sävyn ja hoitaa samalla hiuksen rakenteen ihanan pehmeäksi. Silver on kevyt vivahteeltaan joten hyvin valkeissakaan hiuksissa ei ole vaaraa liiasta ‘harmaudesta’ vaan sävy on raikas ja heleä.  Mitä vaaleammat hiuksesi ovat sitä viileämpänä Silver näkyy hiuksissa. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Pearl: Pearl on myös vaaleiden, vaalenettujen ja raidoittettujen hiusten lemppari. Tämä pearl- helmiäis vivahde on sävyltään hieman ‘punertavampi’ kuin Silver ja antaakin ihanan helmenhohtoisen, kevyeeseen rose-maiseen suuntaan kääntyvän viileän vivahteen. Tämä helmiäisyys taittaa keltaisuutta todella kauniisti ja tehokkaasti ja toimii myös luonnonharmaissa ja valkoisissa hiuksissa ihanasti. Pearl-sävy toimii myös jos hiuksiasi piinaa vihertävyys, joko uimisesta tai vedessä olevista epäpuhtauksista vaaleisiin hiksiin helposti kertyvä vihertävyys saadaan taitettua puhtaaksi käyttämällä Pearl vivahdetta. Helmiäinen toimii sävynä loistavasti kaikkiin vaaleisiin ja mitä vaaleampi ja valkeampi  on lähtötilanteesi, sitä enemmän pearl sävy näkyy lopputuloksessa. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Vanilla: Kaikille vaaleaksi värjätyille ja vaalennetuille sekä raidoitetuille hiuksille. Vanilla on ihana yhdistelmä viileää beigeä ja lämmintä beigeä, jolloin saat ihanan, luonnollisen vanijljan vaalean lopputuloksen. Tämä on loistava sävy myös palauttamaan kesän liian vaaleiksi kirkastamat blondit taas luonnollisen kauniiksi ja sävykkääksi, kuitenkin väri pysyy kauniin vaaleana eikä tummu liikaa, ehkäisee hiusten kellastumista ja tasoittaa ihanasti mahdollisesti epätasaisia vaaleita.

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Rose Gold (uutuus): Rose Gold sävy sopii vaaleiksi tai vaaleanruskeiksi värjätyille hiuksille ja luonnollisesti jo valmiiksi ruusukullan sävyisiksi värjätyille hiuksille.  Väripigmentit antavat hiuksille ruusukultaisen sävyn ja ylläpitävät hiusväriä. Tämä trendiväri on todella tervetullut uutuus sävy valikoimaan sillä ruusukulta on pitänyt pintansa hiusmuodissa jo pidempään eikä laantumisen merkkejä näy, joten ruusukulta on varma hittisävy meille monille. Strawberry blondiet, ruusukullat ja herkullisen luonnolliset rose sävyt saat pidettyä kauniina Rose Gold vivahteella. Vaalean murretut koralliset vivahteet ja vaaleat metalliset kuparit hyötyvät myös Rose Gold shampoosta. Ruusukulta on myös ihana vaihtoehto mattaisen sävyisille, vaalean vihertäville hiuksille kun haluat kääntää vihertävyyden hiuksista tehokkaammin. Täydellinen vivahde kun halutaan lämpöä hiuksiisi ilman kellertävyyttä. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Apricot (uutuus): Apricot on ihanan lämmin, vaalea vivahde joka toimii sekä lämpimän vaaleille hiuksille lisäämään lämpöä ja kiiltoa hiuksiin mutta myös vaalean kupareille, apricot blondeille, hunajan vaaleille, vaaleille luonnon punapäille antamaan kevyttä savyä ja kiiltoa. Antaa vaalennettuun hiukseen kauniin pastellisen, kirkkaamman aprikoosin sävyn. Aprikoosi on sävyltään lämmin ilman että se kääntää liikaa keltaiseen, sävy on aprikoosinen, luonnollinen ja ihanaa lämpöä hehkuva vivahde. Tämä sävy myös tasoittaa epätasaisia vaaleita upeasti.

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Bronze (uutuus): Bronze sävy sopii loistavasti vaaleiksi tai vaaleanruskeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille viileän metallisen, pronssin vivahteen ja ylläpitävät hiusväriä ja Bronze onkin upea sävy kun haluat pehmeän pronssista hehkua raidoitetulle, vaalennetulle tai vaaleiksi värjätyille hiuksillesi. Bronze on ihanan hienovarainen ja tyylikäs ja koska vivahde on hieman metallin hohtoinen, on lopputulos ihanan kiiltävä ja moniuloitteinen. Tämä sävy toimii myös kun vaaleat hiuksesi ovat päätyneet liian blondeiksi ja haluat hieman hillitä hiustesi kirkkautta. Bronze sävy tasoittaa epätaista vaaleaa ja sopii myös loistavasti vaalean ruskeille hiuksille joihin halutaan kevyt, hienovarainen vivahde ja upea kiilto. 

Kuva: Before/After Color Mask Toning Treatment Bronze

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Caramel: Caramel sopii vaaleiksi tai vaaleanruskeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille kevyen, murretun kultaisen, caramellimaisen vivahteen. Caramel tasoittaa hienosti epätataisia vaaleita värejä ja antaa pehmeän luonnollista vivahdetta, hyvin vaaleissa hiuksissa caramel näyttäytyy hieman sävykkäämpänä ja luonnollisemmissa ja vaaleanruskeammissa hiuksissa saat hienovaraisemman vivahteen. Tämä on täydellinen sävy vaikkapa pinnoittamaan kauniin balayagesi taas pois keltaisesta takaisin tyylikkääksi ja hoidetuksi. Caramel on suussa sulavan kaunis ja pehmeän herkullinen vivahde.

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Latte: Latte sopii vaaleiksi tai vaaleanruskeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille viileän, vaaleanruskean vivahteen ja ylläpitävät hiusväriä. Latte on jo selkeästi syvempi kuin aivan vaaleimmat color mask sävyt, joten käyttämällä Lattea vaaleisiin hiuksiin saat sävytettyä niitä luonnollisemman vaalean ruskean suuntaan. Vaalean ruskeissa hiuksissa Latte antaa ihanan, luonnollisen vivahteen ruskeallesi ja kiillottaa hiusten pinnan upeasti. Latte sopii myös esimerkiksi sävyttämään vaalean ruskeita hiuksia kun niiden latvat ovat liian haalistuneet tai ruskeus ei ole enää kiiltävä tai tasainen. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Toffee: Toffee on upea yhdistelmä pehmeää ruskeaa ja konjakkimaista lämpöä. Toffee lämmittää kauniisti vanhat, kiillottomat ruskeat hehkuviksi ja kiiltäviksi ja lisää lämpöä sävyyn. Tumman ruskeat hiukset jotka kaipaavat sävyä enemmän kuin tummuutta hyötyvät myös Toffeen sävystä ja vaalean ruskeissa pohjissa toffeen lämpö näkyy vielä tehokkaammin. Herkullinen sävy joka toimii monenlaisiin ruskeisiin lähtötilanteisiin ja myös luonnollisen sävyisille, syville kupareille ja muille murretuille punertaville, lämpimille vivahteille.

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Mahogany (uutuus): Mahogany sopii ruskeiksi tai vaalean ruskeiksi, tai mahonkisen sävyisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille mahonginruskean vivahteen joka on pehmeä ja tyylikäs. Mahogany sävy on yhdistelmä ruskeutta ja mahonkisuutta ja lopputulos on tyylikkään hienovarainen ja sävykäs. Tämä sävy toimii moniin lähtötilanteisiin kun haluat korostaa hiustesi murretuja vivahteita. Mahogany (mahonki) on punertava vivahde joka sisältää kylmiä ja lämpimiä pigmenttejä ja tämä eri pigmenttien yhdistelmä antaa luonnollista mahonkisuutta ilman pelkoa liiasta punertavuudesta lopputuloksessa. Loistava sävy kun hiustesi ruskea vivahde on kulunut ja haluat virkistää sävyä lisäämättä liikaa tummuutta hiuksiin, tai hiustesi mahonkinen sävy on haalistunut.

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Copper: Copper toimii kuparin väriseksi värjätyille hiuksille ja lämpimän punaisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille kuparisen vivahteen ja saavat punaiset, kupariset hiuksesi sävyltään intensiivisemmäksi. Copper lisää hiuksiin kuparipunaista sävyä ja tummempiin pohjiin käytettynä punertavuus on hienovaraisempaa kun taas kirkkaamman kupareihin hiuksiin käytettynä saat hyvinkin intensiivisen annoksen sävyä.  

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Red Copper: Red Copper sopii voimakkaan kuparin väriseksi  tai punaisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille intensiivisen punakuparin vivahteen. Red Copper on jo punaisempi kuin Copper ja myös viielämpi sävyltään, lähemäpä punaista kuin oranssia. Tämä sävy sopii punaiseksi värjätyille hiuksille kun haluat pitää punaisessasi lämpimän hehkun. Tummemmissa pohjissa saat lisättyä tummaan lähtötilanteeseen punertavan hehkun hiuksen pintaan. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Red: Red sopii punaisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille intensiivisen punaisen vivahteen ja tämä on nyt punainen isolla P:lla. Kirkas, puhdas, punainen joka ei jää huomaamatta. Tämä punainen pitää hiuksesi intensiivisen sävyisinä ja kirkkaina. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Plum:  Plum sopii violeteiksi värjätyille hiuksille ja tummille hiuksille joihin halutaan violetti hohde. Väripigmentit antavat hiuksille intensiivisen violetin vivahteen kun hiukset ovat jo valmiiksi violetin väriset tai vaaleat, tummiin pohjiin saat upean hehkun hiuksen pintaan ilman liiallista violettisuutta. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Chocolate: Chocolate sopii ruskeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille lämpimän ruskean vivahteen ja upean kiillon hiukselle. Chocolatella on vaikea mennä vikaan, tämä ihana suklainen coctail toimii kaikille ruskeille hiuksille ja tuo herkullista lämpöä ja suussa sulavan sävyn. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Graphite: Graphite sopii viileän tummanruskeiksi tai tummanharmaiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille tumman, viileän harmaan vivahteen ja pitävät lämmön loitolla. Tämä upea sävy taittaa tummanruskeista hiuksista epämieluisaa lämpöä hyvin tehokkaasti ja sopii myös loistavasti luonnostaan harmaille hiuksille kun halutaan tehostaa ja korostaa harmauden upeaa teräksisyyttä ja viileitä vivahteita. Graphite on loistava myös harmaiksi värjättyjen ’granny-värien’  ylläpitoon. 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Coffee: Coffee on tumman ruskeiksi tai musts värjätyille hiuksille .Väripigmentit antavat tumman, viileän ruskean vivahteen, poistavat hiuksista lämpimiä sävyjä. Samoin tämä sävy sopii loistavasti myös luonnonharmaiden hiusten sävyttämiseen kun halutaan korostaa viileyttä ja syvyyttä harmaassa hiuksessa. Coffee pitää ruskeasi viileänä ja kiiltävänä.  

Kuva: Four Reasons. Four Reasons Color Mask nelikko punaisille hiuksille; Red, Red Copper, Copper ja Plum.

Näin käytät Color Mask tuotteita

 Four Reasons Color Mask -tuotteiden käyttö on hyvin helppoa.

Aloita Four Reasons Color Mask Toning Treatment -sävyhoito valitsemalla omien hiustesi värin ja hiusten kunnon perusteella hiusväriisi sopiva vivahde, pese hiukset shampoolla puhtaiksi ja pyyhekuivaa. Hiusten pesuun voi käyttää joko Color Mask sävyttävää shampoota tai muuta shampoota. Mikäli käytät paljon muotoilu tuotteita tai hiuksesi ovat päässeet melko likaisiksi, kannatta pesuun käyttää syväpuhdistavaa shampoota jolla saat pestyä hiusten pinnasta kaiken lian ja epäpuhtaudet pois ja myös Color Mask pystyy tarttumaan hiuksiin paremmin. Jos hiuksesi ovat melko puhtaat, voit käyttää normaalia shampootasi jonka olet valinnut hiuslaatusi mukaan. 

Suosittelemme käyttämään hanskoja, varsinkin jos olet käyttämässä jotain tummempaa tai voimakkaampaa sävyä ja iholle mennyt tuote kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla jotta pigmentti ei tartu ihoon ja jätä muistoa muutamaksi päiväksi. Color Mask levityetään puhtaisiin, pyyhekuiviin hiuksiin kauttaaltaan tasaisesti ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Mutta koska kyseessä on hoitoainepohjainen tuote, ei sekuntikelloa tarvitse tuijottaa vaan voit antaa tuotteen vaikuttaa pidempäänkin aivan hyvin. Vaikkapa jakson tai kaksi lempi sarjasta tai elokuvankin verran on allekirjoittaneen oma yleinen vaikutusaika. Mitä pidempään annat tuotteen vaikuttaa, sitä paremman hoidon ja kestävämmän sävyn saat. Huomaa myös, että hiusten huokoisuus, kunto ja nykyinen sävy vaikuttavat lopputuloksen tasaisuuteen. Myös käyttämäsi tuotteen määrä vaikuttaa sävyn intensiivisyyteen, mitä enemmän tuotetta käytät, sitä enemmän myös pigmenttiä hiuksiisi menee ja sitä intensiivisempi lopputulos myös on. Voit myös halutessasi levittää tuotteen kuiviin, puhtaisiin hiuksiin. 

Kun levität Color Mask Toning Treatmenttia hiuksiisi, tee se systemaattisesti ja huolella niin, että saat kaikki hiukset hyvin ja tasaisesti käsiteltyä. Tähän on monilla omia tapoja, kikkoja ja välineitä mutta neuvoista tärkein on massan määrä. Saat parhaan sävyn ja intensiivisyyden sekä keston kun käytät tuotetta sen verran että hiuksesi ovat selkeästi naamion alla ja joka kohdassa on tuotetta tasaisesti. Mikäli mahdollista, kannattaa hiukset kammata läpi ja vielä tarkistaa levitys. Se pieni vaiva minkä näet levittäessä tuotteen tasaisesti palautuu monin kerroin upeana hehkuna tyvestä latvaan.

Vaikutus-ajan jälkeen hiuksiasi ei tarvitse pestä shampoolla vaan ainoastaan huuhdella tuote hyvin hiuksista pois ja hiuksesi ovat ihanan sävyiset, hoidetut, kiiltävät ja valmiit muotoilua varten.  

Color Mask Shampoo on, kuten mainittu toinen vaihoehto ja hyvin tehokas ja helppo sellainen. Pesemällä hiuksesi saat samalla sävyn kuntoon ja hiusten hoitamiseen sävypesun jälkeen voit käyttää joko Color Mask sävyhoitoaineita tai käyttämääsi, hiuslaatusi perusteella valittua hoitoainetta. 

Color Mask shampoot ovat loistava vaihtoehto jos et koe olevasi mitenkään näppärä sormistasi tai hiusten sävytys tuntuu jo ajatuksena kotona työläältä tai vaikealta. Kaikki osaavat pestä hiuksia joten tällä tuotteella et voi mennä vikaan. Shampoo vaahdotetaan kosteisiin hiuksiin tasaisesti kauttaaltaan ja vaahdon annetaan vaikuttaa muutamia minuutteja. Mitä pidempään annat vaahdon vaikuttaa, sitä tehokkaammin pigmentti pystyy tarttumaan hiukseen ja sitä intensiivisemmän lopputuloksen saat- näin kärjistetysti selitettynä. Kuten kaikki suoravärit, myös Color Mask shampoissa olevat pigmentit tarttuvat ja näkyvät parhaiten vaalennetuissa, värjätyissä ja käsitellyissä hiuksissa joten ota huomioon hiustesi kunto, tasaisuus ja hiusten väri kun valitset Color Mask vivahdetta hiuksillesi.

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo vivahteet

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Platinum: Platinum sopii vaaleiksi tai harmaiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat viileän, kevyen hopeisen vivahteen, ehkäisevät hiusten kellastumista ja ylläpitävät hiusväriä. Tämä on Color Maskin versio hopea shampoosta, platinaisena versiona. Viileät vaaleat värit alkavat yleensä aina kellertää ajan myötä kun viileät sävyt haalistuvat hiuksista ja alta paljastuu se ikävä keltainen. Käyttämällä Platinum shampoota saat lisättyä pesussa viileitä pigmenttejä hiuksiisi ja sävysi saa uutta viileyttä. Sopii myös luonnostaan harmaille hiuksille loistavasti. 

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Pearl: Pearl sopii vaaleiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat helmiäisvivahteen, ehkäisevät hiusten kellastumista ja pitävät vaaleasti kauniin helimiäsen hohtoisena. Tämä shampoo on loistava taittamaan vaaleista hiuksista vihertävyyttä tai muita epäpuhtaita sävyjä. Pearl on tehokas myös ketaisuutta vastaan. Upea klassikko sävy! 

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Rose (uutuus): Rose sopii vaaleiksi tai voimakkaan pinkeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat voimakkaan pinkin sävyn, riippuen siitä kuinka vaalea hiusvärisi on. Värjäämättömiin hiuksiin rose efekti on luonnollisempi. Tätä upeaa uutuuttta on odotettu vasinkin siksi, että vaaleanpunaiset, ruusut ja muut pinkit hattaravärit ovat todella trendikkäitä ja ajankohtaisia. Vaalean ruskeisiinkin hiuksiin saat Rose shampoolla hienovaraista vaaleanpunertavaa sävyä. Ja ne vihertävät hiukset todellakin ovat muisto vaan kun peset Rose shampoolla hiuksesi. 

Kuva: Before/After Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Rose

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo RoseGold (uutuus): Rose gold sopii vaaleiksi tai vaaleanruskeiksi värjätyille hiuksille. Tai luonnollisetsi jo valmiiksi ruusukullan sävyisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille ruusukultaisen sävyn ja ylläpitävät väriä sävykkäänä ja kiiltävänä. Ruusukulta on myös vahva trendisävy ja juuri siksi erittäin tervetullut uutuus valikoimaan. Raidoitetut, beigenvaaleat hiuset saavat Rose Gold Shamposta ihanan sävyn ja kiillon, ja myös tämä sävy taittaa vaaleista hiuksista tehokkaasti vihertävyyttä tai mattaisuutta. 

Kuva: Before/After Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Rose Gold

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Red: Red sopii  punaisiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille täyteläisen punaisen vivahteen ja tämä on puhdas, kirkas punainen. Jos tuntuu että punainen värisi lässähtää liian nopeasti ja se intensiivisin sävy haalistuu liian nopeasti on Red shampoo täydellinen tuote pitämään punaisesi hehkuvana. 

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Chocolate: Chocolate sopii kaikille ruskeiksi värjätyille hiuksille. Väripigmentit antavat hiuksille täyteläisen ruskean vivahteen, ihanan suklaisen sävyn ja upean kiillon kaikille ruskeille hiuksille. Klassikko. Kukapa ei haluaisi herkullista suklaakuorrutetta hiusvärilleen?! 

Miten Color Mask toimii? Väriopin alkeet

Suoraväri kuten Color Mask Toning Treatment tuotteissa oleva väripigmentti on hieman kuin vesiväriä hiuksille, tämä ’vesiväri’ tarttuu hiuksen pinnan suomukerrosten väleihin ja heijastaa väriään hiuksen pinnasta. Punainen vesiväri näyttää kirkkaammalta ja punaisemmalta kun maalaat sen valkoiselle paperille ja taas tummalle parperille maalattuna sama punainen näyttää luonnollisemmalta, tummemmalta ja vähemmän punaiselta. Tämä sama tapahtuu hiuksissa, pigmenttien alla olevan hiuksen väri ratkaisee olennaisesti miltä hiuksen pintaan kiinnittynyt suoraväri näyttää. Mitä vaaleampi hius on sitä voimakkaampana sävy voi näkyä, ja päinvastoin tummissa ja  tummaksi värjätyissä hiuksissa värin tummuus saa ihanan sävykkään hehkun pintaansa mutta sävy ei tumman hiuksen pinnalla näytä yhtä intensiiviseltä kuin vaaleissa hiuksissa. Värin lopputulos on siis aina tietyllä tavalla yksilöllinen ja kahden kauppa. 

Color Mask tuotteiden pigmentit ovat nk. suoraväripigmenttejä jotka eivät tarvitse minkäänlaista kemiallista reaktiota värin kehittymiseen vaan ne tarttuvat hiuksiin sähkövarauksella tai mekaanisesti hiuksen pinnan suomukerroksen suomujen väleihin ja oikein huokoisessa ja vaurioituneessa hiuksessa pigmentit saattavat päästä luikahtamaan vieläkin syvemmälle aina hiuksen kuitukerroksen pintakerroksiin asti, jolloin ne ovat hiuksessa melko syvällä kiinni ja suurella todennäköisyydellä pysyvät siellä todella hyvin. Kun suoravärituotteita käytetään terveisiin hiuksiin jonka pinnan suomukerros on litteästi kiinni pystyy suoraväri tarttumaan hiukseen huomattavasti kevyemmin, jolloin tuotteen antama sävy on myös luonnollisesti kevyempi. Yleisesti ottaen terveeseen, itsepäisempään ja ’kädet puuskassa’ sisempiä osiaan suojelevaan, käsittelemättömään hiukseen kannattaa tehdä syväpuhdistus ennen Color Mask tuotteita jotta saa pigmentit tarttumaan paremmin terveeseen hiukseen. Huokoisessa hiuksessa molemmat tuotteet, Toning Shampoo ja Toning Treatment tarttuvat molemmat hyvin hiuksiin koska hiuksen rakenne on jo enemmän auki ja valmis vastaanottamaan pigmenttiä avosylin.

Koska suoraväri asuu hiuksen pinnan kerroksissa se myös heijastaa valoa todella tehokkaasti hiuksen pinnasta ja muodostaakin hiukseen tavallaan tietyn sävyistä valoa heijastavan pinnoitteen. Esimerkiksi valokuvissa Color Maskilla käsitellyt hiukset kiiltävät aivan uskomattoman intensiivisesti.  

Mikäli epäilyttää tuliko valittua oikea sävy tai onko tekemäsi cocktail eri sävyistä sopiva, kannattaa tehdä testitupsu johonkin kohtaan hiuksia mikä ei juurikaan näy. Yleensä pieni tupsu niskasta on hyvä paikka kokeilla vivahdetta. Levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa 5 minuuttia ja huuhtele tai ota ylimääräinen tuote pois vaikkapa märällä pumpuli pallolla. Muista kuivata hiukset ja arvioida värin lopputulos hyvässä valossa ja täysin kuivana. Vain kuivasta hiuksesta saat realistisen kuvan värin lopputuloksesta, koska märkä tai kostea hius näyttää aina paljon tummemmalta kuin kuiva hius ja hiuksen sävyt näyttävät tummissa hiuksissa kevyemmiltä ja vaaleissa hiuksissa vahvemmilta kuin kuivan hiuksen heijastama väri.

Kuva: Sama hiusväri saattaa näyttää kosteissa hiuksissa paljon tummemmalta ja intensiivisemmältä kuin kuivissa hiuksissa. Myös valolla on valtava vaikutus siihen, miltä erityisesti vaaleat hiukset näyttävät. Suuriakin yllätyksiä on tullut myötäelettyä kun kotikylpyhuoneen keltaisen kelmeä loisteputkivalo ei tuonutkaan uudesta sävystä niitä sen parhaita puolia esiin vaan sai värin näyttämään surkealta. Väri on valoa, ilman valoa ei ole väriä ja mitä vaaleammat hiuksesi ovat, sitä helpommin ne heijastavat ympäröivän valon lämpötilaa ja sävyä ja sitä suurempi merkitys valolla on siihen miltä hiusvärisi näyttää. Valo määrittelee sen millaista sävyä hiuksesi heijastavat, seepian keltaista, roosan raikasta, vihertävän viileää tai viettelevää vaniljaa.

Kuva: Four Reasons. Four Reasons Color Mask -sarjasta löytyy paljon sävyjä eri värisille hiuksille. 

Loppuhehkutus

Four Reasons Color Mask -sarja on täydellinen vastaus hiusvärin liian nopealle haalistumiselle. Enää ei tarvitse kärvistellä seuraavaan kampaajakäyntiin tai tyviväri aikaan asti haalistuneilla latvoilla tai kiillottomalla kampauksella. Color Mask -sarjaa ei oikein voi liikaa hehkuttaa, se vaan on upea tuote, simple as that! Ja nyt entistä ihanammassa pakkauksessa ja entistä ihanammalla sävy valikoimalla. Helppoutensa ja nopeutensa vuoksi ei hiusten sävyttämistä tarvitse välttämättä ennakoida ja buukata kalenteriin kun sävytyksen voi hoidella pesun nopeudella ja hetkessä olet valmis uuden hehkuvan sävysi kanssa mihin vaan. 

Pysy kuulolla sillä lisää hiuslähtöistä asiaa, syvällistä tietoa tuotteista ja hiustrendeistä on tulossa pian lisää ja seuraa meitä myös somessa, @nordichairhouse Facbookissa ja Instagramissa. 

Kuva: Four Reasons