Normaalia runsaampi hiustenlähtö on valitettava vaiva, josta moni saattaa kärsiä jossain vaiheessa elämäänsä. Hiustenlähdöstä ei kuitenkaan kannata huolestua liikaa, sillä sen hoitamiseksi on olemassa useita erilaisia hiustenhoitotuotteita kuten shampoita, hoitoaineita ja seerumeita. Toki juurisyy hiustenlähdölle on aina tärkeää selvittää, mutta hiuspohjan ja hiusten hoitaminen on myös tärkeää. 

Tässä artikkelissa paneudumme syvällisemmin siihen, millainen on hyvä shampoo hiustenlähtöön, hiuksille ja hiuspohjalle. 

Hiustenlähdöstä yleisesti  

Kuten jo mainitsimme aiemmin, normaalia runsaampi hiustenlähtö on ikävä vaiva, josta moni kärsii jossain elämänsä vaiheessa. Tyypillisiä syitä hiustenlähtöön on geneettisten syiden lisäksi mm. stressi, hormonaaliset syyt (raskaus, vaihdevuodet), sairaudet ja ravitsemus. Hiustenlähdön juurisyy on erityisesti oman hyvinvoinnin kannalta tärkeää selvittää, koska pelkästään laadukkailla hiustenhoitotuotteilla ei aina pysty ratkaisemaan hiustenlähtöä. 

Olemme aiemmin käsitelleet hiustenlähtöä blogissamme laajemmin, jotta sinun olisi helpompi ymmärtää esimerkiksi mistä hiustenlähtö johtuu, miten voit ehkäistä sitä ja millaiset tuotteet ovat hyväksi, kun haluat ehkäistä hiustenlähtöä. 

Lisää aiheesta löydät myös kirjoituksestamme, jossa käsittelemme sitä, miten hiustenlähtö ja kaljuuntuminen hidastuvat oikeilla tuotteilla, sekä toisesta kirjoituksestamme, jossa käsittelemme enemmän hiustenlähtöä ja sen pysäyttämistä naisilla

Millainen on hyvä shampoo hiustenlähtöön? 

Kun haluat ehkäistä tai hidastaa hiustenlähtöä, oikeanlaisen shampoon valinnalla on hyvin suuri merkitys. Hiustenlähtöä ehkäisevät ja hiuksia vahvistavat shampoot kannattaa valita samalla tavoin kuin valitsisit shampoosi muutenkin. Esimerkiksi kemiallisesti käsitellyille, värjätyille ja käsittelemättömille hiuksille on usein erilaiset, hiusten hyvinvointia juuri täsmällisellä tavalla edistävät ja tukevat shampoot. Hyvä shampoo hiustenlähtöön on siis hyvä valita samalla tavoin kuin tavallinenkin shampoo.

Kun hiuksia lähtee normaalia suurempia määriä, kaipaa hiuspohja usein ravitsemista, hoitoa ja vahvistusta. Hiuspohjan hyvinvointi on tärkeää, koska hyvinvoivat hiukset kasvavat terveestä hiuspohjasta. 

Hiustenlähtöön tarkoitetun shampoon valinnassa tulisikin siis kiinnittää huomiota siihen, että shampoo sisältää hiuksia ja hiuspohjaa ravitsevia, hoitavia ja vahvistavia ainesosia.  

Oikeanlaisen shampoon valinta on keskeinen osa hiustenlähdön ehkäisemistä, koska puhdas ja hyvinvoiva hiuspohja on hiusten hyvinvoinnin perusta. Kun valitset oikeanlaisen shampoon, joka puhdistaa hiuspohjaasi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti, olet jo askeleen lähempänä hiusten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hyvä shampoo hiustenlähtöön onkin siis sellainen, joka sekä puhdistaa, että hoitaa hiuspohjaasi.  

Myös hiustenpesuväliin on hyvä kiinnittää huomiota, kun olet löytänyt hiustenlähtöön sopivan shampoon. Hiuksia ei saa pestä liian usein, koska tällöin hiuspohjan luontainen kosteustasapaino voi kärsiä, mikä voi aiheuttaa hiuspohjan kuivuttaa ja näin ollen myös estää hyvinvointia. Jos hiuksia taas pesee liian harvoin, voi hiuspohjaan kertyä liikaa talia, likaa tai muotoilutuotteita, jolloin hiuspohja ja hiusjuuri saattaa tukkeutua ja ehkäistä hiusten kasvua. Jokaiselle hiuslaadulle ja –pohjalle on löydettävä oma, itselle sopiva pesuväli hiusten hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. 

Nioxin-tuotteet 

Nioxin-tuotteet ovat markkinoiden johtava hiuspohjan ja ohenevien hiusten hoitoon keskittynyt hiustenhoitosarja, jonka avulla hellit hiuspohjaa ja vahvistat samalla ohenevia tai hauraita hiuksia. Nioxin-tuotesarjasta löydätkin erilaisiin hiuslaatuihin sopivat shampoot, joilla hoidat hiuspohjaa lempeästi sekä ravitset samalla hiusten pituuksia.  

Sopivan, hiustenlähtöä ehkäisevän shampoon löytäminen voi olla haasteellista. Meiltä Nordic Hair Houselta löydät laajan valikoiman erilaisia Nioxin-shampoita, joiden avulla ehkäiset hiustenlähtöä ja vahvistat hiuksiasi ja hiuspohjaasi.  

Kuten jo mainitsimme aiemmin, on hiuspohjan hyvinvointi erittäin tärkeää, kun haluat hiustesi voivan hyvin. Tämä johtuu siitä, että hiuksen hyvinvointi lähtee hiuspohjasta. Siksi Nioxin-shampoot ovatkin suunniteltu siten, että niiden avulla hoidat hiuspohjaasi tehokkaasti ja lempeästi jokaisella pesukerralla.  

Nioxin-tuotteiden kanssa sinun ei tarvitse pohtia, mikä shampoo hoitaisi hiuspohjaa ja samalla puhdistaisi tehokkaasti ja hellästi, sillä kaikki Nioxin-tuotteet ovat suunniteltu hiuspohjan hyvinvointia edistäviksi. Voit siis vain valita juuri sinun hiustyypillesi sopivat tuotteet, ja hiuspohjan hoito on samalla taattu. Nioxin-tuotteista löytyy helposti hyvä shampoo hiustenlähtöön.

Erilaiset Nioxin -shampoot 

Nyt kun olemme hehkuttaneet Nioxin-tuotteiden ja –shampoiden erinomaisuutta, pohdit varmaan, millaisia tuotteita valikoimastamme löytyy. Seuraavaksi vastaamme siihen, keskittymällä laajaan Nioxin-shampoo valikoimaan, joka meiltä Nordic Hair Houselta löytyy. 

Kaikkien valikoimamme Nioxin-shampoiden yhteneväinen ominaisuus on niiden kyky puhdistaa hiuspohjasta kaikki sinne kuulumaton, kuten lika, tali ja muotoilutuotejäämät. Samalla hiustenlähtöön sopivat shampoot myös hoitavat, vahvistavat ja ravitsevat hiuspohjaa, jotta hiuksesi voivat kasvaa terveempinä, elinvoimaisempina ja tuuheampina kuin aiemmin.  

Nioxin-shampoot eivät ainoastaan tee hiuksistasi paksumman tuntuisia, vaan aidosti parantavat hiuspohjasi ja hiustesi hyvinvointia. Hiustenlähtöä ehkäisevät Nioxin-shampoot puhdistavat hiuspohjaa, tekevät hiusjuuresta kimmoisamman ja vahvistavat hiuksen rakennetta juuresta lähtien. Kun hiukset kasvavat puhtaasta hiuspohjasta kimmoisana ja vahvana, on hiusten katkeilu vähäisempää ja epätodennäköisempää. Kun hiukset kasvavat juuresta alkaen kimmoisina ja vahvoina, pysyvät ne elinvoimaisina tyvestä aina pituuksiin asti. 

Tutustutaan siis Nioxin-shampoihin paremmin. Käsittelemättömille ja hennoille hiuksille erinomainen vaihtoehto on Nioxin System 1 Cleanser –shampoo käsittelemättömille hiuksille, joka puhdistaa hellästi vahvistaen samalla hiuspohjaa ja hiusten rakennetta.  

Jos ohenevissa tai hennoissa hiuksissasi taas on esimerkiksi värikäsittely, on Nioxin System 4 Cleanser –shampoo värjätyille hiuksille paras vaihtoehto sinulle.  

Kemiallisesti käsitellyille hiuksille on myös oma, parhaiten sopiva Nioxin-shampoo. Esimerkiksi permanentti tai kestosuoristus ovat kemiallisia käsittelyitä, jotka heikosti hoidettuina voivat olla pahaksi hiuksille. Nioxin System 6 Cleanser –shampoo kemiallisesti käsitellyille hiuksille pitää huolen, että kemiallisen käsittelynkin läpikäyneet hiukset voivat hyvin hiuspohjaa ja pituuksia myöten. 

Edellä mainittujen shampoiden lisäksi löydät meiltä Nordic Hair Houselta kattavan valikoiman monia muitakin Nioxin –shampoita ja hiuspohjan sekä hiusten hoitamiseen tarkoitettuja tehohoitoja, seerumeita ja hoitoaineita. Löydä laajasta Nioxin –valikoimastamme suosikkisi ja tilaa tuotteet nyt. Toimitamme tuotteet sinulle jopa 1–2 arkipäivässä!