Turvallista luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan perusperiaate on että tuotteiden tulee olla luonnossa mahdollisimman hyvin hajoavia ja niissä ei tulisi olla luonnolle, ihmisille, vesistöille tai eläimille haitallisia tai vaarallisia kemikaaleja tai ärsytystä aiheuttavia aineosia. 

Raaka-aineet luonnonkosmetiikkaan tulevat pääosin nimenomaan luonnosta, kuten mm. kasviöljyjä, -vahoja, yrttiuutteita sekä eteerisiä öljyjä. Sertifioitu luonnonkosmetiikka edellyttää myös että tiettyjä raaka-aineita ei käytetä luonnonkosmetiikassa ollenkaan, kuten parabeeneja, synteettisiä parfyymeja tai väriaineita, silikoniyhdisteitä, eläinrasvoja tai -proteiineja, nanopartikkeleita, EDTA:ta, tai muita petrokemian tuotteita kuten maaöljyjohdannaisia, parafiinia tai säilöntäaineena mm. formaldehydin vapauttajia. Myöskään geenimuunneltuja raaka-aineita tai eläinkokeita ei hyväksytä. Näitä yhteisiä sääntöjä ja niiden noudattamista valvoo erilaiset sertifiointi organisaatiot joiden vaatimukset ja sääntöjen tiukkuus hieman vaihtelee. Ecocert on maailmanlaajuisesti ensimmäinen, yksi suurimpia ja tunnetuimpia sertifikaatteja, jota myös Suomalainen Four Reasons Nature-sarja kantaa. Four Reasons Nature- sarjassa on tuotteita erilaisille hius tyypeille hiusten puhdistamiseen ja hoitamiseen sekä muotoiluun. 

Kuva: Four Reasons

Four Reasons Nature sarja on Suomalainen ja suomessa valmistettu joten tuotteen jalanjälki on sitäkin kautta paljon pienempi, luonnon mukaisten raaka-aine valintojen, vegaanisuuden, kierrätettyjen pakkausmateriaali valintojen ym. vaikutusten lisäksi. Ecocert valvoo tarkasti sertifioimiaan tuotteita ja yrityksiä, säännöllisesti ja usein auditoi ja tarkastaa tuotteiden raaka-aineiden, pakkaus- ja tuotantoprosessin ja materiaalit ja tarkastaa jokaisen tuotteen erikseen ennen sen markkinoille julkaisemista. Ecocert oli maailman ensimmäinen taho, ja ensimmäinen joka kehitti kansainvälisiä standardeja luonnonkosmetiikalle. 

Luonnonkosmetiikkaa koskee täysin sama lainsäädäntö kuin muutakin kosmetiikkaa joten Nature -tuotteet ovat kylpyhuoneeseesi päätyessään varmasti tarkkaan, huolella valmistettu ja tutkittu ja lisäksi luonnon ehdoilla valmistettu. 

Luonnonkosmetiikalle on kysyntää

Four Reasons julkaisi teettämänsä riippumattoman tutkimuksen, jonka mukaan 76% suomalaisista naisista käyttää luonnonkosmetiikkaa tai haluaisi lisätä sen osuutta

Tämä kertoo vahvaa tarinaa kuinka me haluamme tehdä omiin, hyviin arvoihin perustuvia valintoja ja kuormittaa vähemmän ympäristöämme. Eettisyys ja ekologisuus ohjaa valintojamme yhä enemmän ja myös kosmetiikassa käytetyt kemikaalit huolestuttavat kun moderni elämä on tuonut niitä mukanaan kuormittain,onneksi nopeasti lisääntyvät yritykset vastaavat tähän laajenevan tiedostamisen luomaan kysyntään tuottamalla eettisten ja ekologisien periaatteiden mukaisia tuotteita ja palveluita. 

Kuva: Four Reasons

Erilaisille hiuslaaduille omat tuotteet

Four Reasons Nature-sarjasta löytyy eri hiuslaaduille omia tuotteita. Hennoille hiuksille keveyttä ja ilmavuutta korostavat Volume tuotteet, Moisture tuotteet pehmittävät ja kosteuttavat kuivia hiuksia, rasittuneet, vaurioituneet hiukset saavat vahvuutta kun Rebuild tuotteet paikkaavat hiuksen rakenteen vaurioita ja color- sarja on suunniteltu erityisesti suojaamaan hiusväriä ja hoitamaan värjättyjä hiuksia. Yhdistelemällä ristiin vaikkapa kosteuttavaa shampoota ja korjaavaa hoitoainetta voit luoda omien hiustesi tarpeisiin täydellisen combon. 

Four Reasons Nature -sarjassa aktiiviaineina on käytetty luonnollisia  ja kasvipohjaisia uutteita, proteiineja ja öljyjä. Tuotteisiin on valittu aktiiviaineiksi tutkitusti tehokkaita ravitsevia, kosteuttavia, tuuheuttavia, silottavia ja hiusta korjaavia, tehokkaita raaka-aineita, luonnon ehdoilla.

Four Reasons Nature- sarja on kokonaisuudessaan laadukas ja tyylikäs ja se on valmistettu ammattilaisten laatuvaatimusten mukaan. Four Reasons Nature -sarjan pullot on valmistettu Englannista kierrätetyistä maitopulloista ja tuotteiden korkit merestä kerätystä muovista. Nämä ovat mahtavia uutisia hiusten ystäville sillä nyt löytyy sarja, joka yhdistää laadukkaan hiusten hoidon ja luonnonkosmetiikan kauniiseen, tyylikkääseen pakkaukseen ja tuoksu maailmaan. Design näyttää herkullisen raikkaalta ja kaunista sisäistä maailmaansa hyvin kuvailevalta, tuoksu-maailma on upean luonnollinen, raikas ja aisteja herättelevä. 

Curly Girl goes organic

Luonnonkosmetiikasta löytyy monia loistavia (Curly Girl metodin mukaisia) tuotteita kiharoille hiuksille koska luonnonkosmetiikassa vältetään monia samoja kemikaaleja kuin Curly Girl metodissa. Four Reasons Nature -sarjasta  löytyy muutama hyvin olennainen, erityisesti kiharoille hiuksille loistava tuote. Lue lisää Curly Girl metodista täältä.

Kuvassa: Four Reasons Nature, Ecocert-sertifioidun luksus-luonnonkosmetiikkasarjan neljä Curly Girl Approved- tuotetta, Color Mist, Volume Texture Mist, Moisture oil ja Rebuild Treatment.

Nature Rebuild Treatment- korjaava tehohoito on proteiinipitoinen hiusnaamio, hoito joka vahvistaa hiustesi rakennetta ja korjaa käsittelyiden aiheuttamia vaurioita. Tämä hiusnaamio tekee hiukset jäntevämmäksi ja kimmoisammaksi, kun hiuksen vaurioitunut kunto paranee ja parempikuntoinen rakenne jaksaa ‘kannatella’ hiuksen kiharaa paremmin. Jotta kiharat voivat olla joustavat ne tarvitsevat proteiinin lisäksi kosteutta. Omaa hiusta kannattaa opetella ’kuuntelemaan’, sillä hiuksesta voi helposti oppia tulkitsemaan miten ja millä hiusta kannattaisi hoitaa ja muotoilla. Vuorotellen kosteuttavien ja vahvistavien tuotteiden välillä ja kokeilemalla erilaisia hoito – ja muotoilutuotteita ja -metodeja löytyy se omien hiusten kaunis sävel ja se, miten saa muuttamalla tuotteita omasta hiuksestaan erilaisia puolia esiin.

Treatment sopii loistavasti viikottaiseen tehohoitoon tai vahvasti käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille voi hoitoa käyttää joka kerralla tai vuorotellen kosteuttavan hoidon kanssa. Nature Moirture Oil on myös ihana tapa lisätä vahvistavan hoidon jälkeen hiuksiin myös kosteutta, kiiltoa ja sileyttä. 

 Vaikka Rebuild Treatment onkin loistava hoito kiharoille hiuksille, niin yhtä lailla jokainen eri hiuslaatu kaipaa hoitoa, erityisesti käsitellyt, värjätyt, raidoitetut, vaalennetut, föönauksesta ja kihartamisesta tai suoristamisesta kuumuus-vaurioituneet hiukset, tai vaikkapa vaan kesällä laiturilla tai lomamatkalla auringossa vaalenneet hiukset ovat usein vahvistavien hoitojen tarpeessa. 

Four Reasons Nature Color Mist on hiuksiin jätettävä, suihkutettava hoitosuihke erityisesti värjätyille hiuksille, mutta vaikka hiuksissasi ei väriä olisikaan, toimii hoitosuihke silti hienosti silloin väriä suojaavat ja sen kestoa pidentävät ominaisuudet vaan jäävät hyödyntämättä. Color Mist antaa hiuksille upeaa kiiltoa ja jättää hiukset ilmavan kevyiksi ja tuuhean tuntuisiksi. Color Mistillä voi myös virkistää kiharaa kevyesti Color Mistillä  ja virkistää yön aikana pörröttyneitä kiharoita ja lisätä kiiltoa ja suojaa.

Four Reasons volume Texture Mist on rakenne-suihke kaikkeen hiusten muotoiluun. Tuuheuttava, ryhtiä ja rakennetta antava suihke tukee kiharoita ja tuo erottelevuutta ja ilmavuutta hiuksiin. Volume Texture Mist suihkutetaan pyyhekuiviin hiuksiin ja muotoillaan hiukset normaalisti. Voit antaa kiharoiden kuivua luonnostaan tai käyttää kuivaamiseen softeria. Volume Texture Mist on paras seuraavan päivän suihke korostamaan ja kohentamaan yön aikana pörröttyneitä kiharoita. Suihke toimii upeasti  myös sileisiin hiuksiin föönauksen pohjalle antamaan tuuheutta ja rakennetta. 

Four Reasons Nature Moisture Oil on intensiivisesti kosteuttava hoitoöljy kuiville hiuksille. Kookosöljystä uutetut aktiiviaineet ja mm. luomumanteli- ja avokadoöljy antavat hiuksille pitkäkestoista kosteutta  ja silottavat hiuksia. Pieni määrä öljyä hierotaan käsiin ja sitten hiuksiin, joko pyyhekuiviin pituuksiin ja latvoihin ennen muotoilutuotteita tai kuiviin hiuksiin kun halutaan kosteuttaa ja virkistää pörröisiä, kuivia latvoja tai muotoilla kiharaa uudestaan pehmeäksi. 
Moisture Oil sopii myös sileille hiuksille loistavasti, itse asiassa öljy toimii jotakuinkin kaikille hiuslaaduille oikein annosteltuna, hennoille hiuksille öljyä tarvitaan vain hieman ja karkeammille, kuivemmille ja paksummille hiuksille hieman enemmän. Oikea määrä löytyy kokeilemalla, alkuun kannattaa aloittaa pienemmällä määrällä, tarvittaessa voit aina lisätä öljyä mikäli ensimmäisen kierroksen jälkeen mikäli hiuksesi tuntuvat edelleen janoisilta. 

Nämä Naturen neljä uutuus tuotetta ovat loistava setti jokaiselle kiharatukkaiselle mutta myös suorille, janoisille, kuiville, vaurioituneille hiuksille, jotka kaipaavat erityistä huolenpitoa, hoitoa ja vahvistusta, kosteutusta. 

Toki, mikäli et ole 100% Curly Girl -metodilainen vaan sovellat ja sävellät oppeja monista lähteistä, laajenee tuotevalikoimasi huimasti muihinkin Nature -sarjan ihaniin puhdistus- ja hoito-tuotteisiin.

Kuva: Four Reasons

Annan luonnon lumota

Luonnonkosmetiikan käyttäjille  Four Reasons Nature-sarja on tervetullut, laadukas uutuus jota on jo odotettu, mutta myös muun kosmetiikan käyttäjien kannattaa tutustua tähän uutuuteen ja antaa luonnolle mahdollisuus lumota virkistävällä ja raikkalla tavalla. Nature -sarja on saanut valtavasti positiivista palautetta lyhyestä iästään huolimatta ja tuotteet ovat ihastuttaneet käyttäjänsä. Volume -sarja on saanut etenkin hento hento-hiuksisilta vahvaa hehkutusta.

Four Reasons on Nature-sarjan kanssa onnistunut monessa, pakkaus on upean ylellinen ja kuitenkin luonnonmukaisen tuntuinen ja kuten mainittu, kierrätys muovista valmistettu, tuotteet pakkausten sisällä ovat laadukkaat, monipuliset ja toimivat sekä tuoksu maailma upean raikas ja puhdas, viipyen hiuksissa hetkisen. Nature on Four Reasonin vastaus tiedostavan kuluttajan toiveisiin. Hyvää hiuksillesi, luonnon ehdoilla.

Kuva: Four Reasons