Ei ole ihan sama minkä muotoilutuotteen hiuksiinsa valitsee. Hiusten rakenne, mitta, sekä leikattu malli vaikuttavat valintaan olennaisesti. Lyhyet hiukset ovat helpot ja nopeat pestä. Niiden muotoilu hyvien tuotteiden kanssa on ihan yhtä helppoa, kunhan vaan löytää sen oikean.

Miten valita oikea tuote?

Lähtökohtaisesti voisi ajatella tarvitsevansa kolme muotoilutuotetta. Nämä ovat pohjustustuote kosteaan hiukseen, muotoileva tuote kuivaan hiukseen, sekä viimeistelysuihke kiinnittämään lopputulos.

Lyhyet kerrostetut hiukset, pixie cut

Tämän tyyppisiin hiuksiin halutaan usein rakennetta sekä textuuria. Four Reasons Salt Mist toimii todella hyvin kosteaan hiukseen suihkutettuna tuomaan juuri tätä toivottua rakennetta. Ihana tuoksu ja tarpeeksi napakka pito ovat tämän tuotteen ehdottomat plussat. Mikäli tykkäät käyttää enemmän muotovaahtoja, niin Four Reasons Professional Fiber Mousse voisi olla valintasi. Muista pieni määrä riittää tätä kuitumaista muotovaahtoa.

Föönauksen jälkeen tarvitaan vielä muotoilua ja erottelua hiusten rakenteeseen. Paras työkalu on hiusvaha. Vahalla saat luotua rakennetta, sekä pystyt kontrolloimaan pyörteitä ja kasvusuuntia. Paul Mitchelin Spray wax on löytö! Tämän vahan voi suihkuttaa käsiin spraypullosta. Rohkeimmat voivat suihkuttaa suoraan hiuksiin, mutta ensimmäiset kokeilut ovat helpompia toteuttaa käsien kautta. Suositus myös uudelle Four Reasons Texture Waxille. Kumpikin edellä mainituista jättää hiukseen sopivasti liikettä, kun annostus on oikea. Kahden herneen kokoinen määrä riittää.

Loppuun voisi lisätä hiuslakan, joka valitaan tilanteen vaatiman pidon mukaan. Keskivahva hienojakoinen hiuskiinne sopii moneen tilanteeseen, ja sitä kerrostamalla saadaan erittäin pitäviä lopptuloksia. Kevyt suihke kevyeeseen pitoon ja useampi kerros lujempaan pitoon. Esimerkkinä mainittakoon Four Reasons Finishin Spray, josta taas plussaa ihanasta tuoksusta.

Sileä lyhyehkö hiustenleikkaus, bowl cut, ja sen muotoilu

Monesti ajatellaan, että tällaiseen hiukseen ei tarvita juurikaan tuotteita. Kuitenkin hius joka kuivataan ilman muotoilutuotteita saattaa sähköistyä ja olla vaikeasti hallittava. Esimerkiksi Paul Mitchelin quick slip on tuote, joka ei juurikaan tunnu hiuksissa, mutta antaa kevyen pidon ja nopeuttaa hiusten kuivumista. Ihana geelimäinen tuote levittyy hyvin ja on helppo annostella pumppupullosta.

Kevyempi vaha tai muotoiluvoide on hyvä valinta tämän tyyppisen hiuksen asetteluun. Paul Mitchelin Flexible Style ESP on kevyen tuen antava muotoiluvoide, joka hierotaan käsien kautta kuiviin hiuksiin. Lopuksi kuivien hiusten kevyeeseen viimeistelyyn toimii hiuskiinne tai kiiltosuihke, vaikkapa Four Reasons Professional Working Spray sekä kiiltoa lisäämään Four Reasons Professional Dry Shine Spray.

Lyhyeiden hiusten muotoilu on luovaa ja mukavaa puuhaa. Tuotteita vaihtamalla saat takuulla erilaisen tyylin hiuksiisi. Hyvä leikkaus on tietenkin kaiken lähtökohta, joita oikeat tuotevalinnat auttavat tuomaan esiin. Luottotuotteen löytäminen voi joskus olla hankalaa. Toivottavasti joku näistä vinkeistä auttaa sinua valinnoissasi.

Hyviä hiuspäiviä toivottaa Nordic Hair House Style Team