Miten valita hiusvärit kotikäyttöön?

Jokainen meistä hiusten värjäämisestä kiinnostunut on varmasti joskus miettinyt  kotona tehtävää värjäystä. Värjääminen onkin mukavan jännittävää puuhaa, joka on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi mikäli kyseessä on isompi muutos tai monimutkainen vaalennustyö. Yksinkertaiset sävytykset tai värin freesaukset onnistuvat kyllä kotona, muutaman seuraavan vinkin avulla.

Vaaleat hiukset ja sävyn valinta

Vaalennetun hiusten värin ylläpito on tärkeää. Kampaajan tuolista lähtee täydellinen viileä vaalea, josta kuitenkin sävyt alkavat kulumaan pikku hiljaa ja jäljelle jää jossain kohtaa hieman samea sekä kellertävä lopputulos tyvikasvun kera. Tässä kohtaa moni tarttuu markkinoiden tehokkaimpana pidettyyn  hopeashampooseen, joka pahimmillaan korostaa näitä epätasaisuuksia. Miksi? Siksi, että kun vaalennetusta hiuksesta on jo kulunut kaikki viileä sävy pois, niin hopeashampoolla on liian iso työ tasoittaa kaikki epäkohdat.
Four Reasons Take Away Color Vanilla Sky 913 on turvallinen vaihtoehto  tasoittamaan hiusten värin takaisin kauniin viileäksi. Toimii hyvin silloin kun tyvelle kasvanut omaväri on sentin parin mittainen. Väri kannattaa kammata harvalla kammalla hiuksiin ja välttää tyven omaa väriä. Näin ollen saat freesattua nimenomaan vaallenetun osuuden.
Mikäli oma luonnollinen värisi on jo vaaleahko ja hiusta ei ole blondattu voimakkasti, niin seuraavat sävyt voisivat olla kauniita vaihtoehtoja:

FR 8.23 Frozen Sand viileähkö beige, hiekan sävy 

FR 10.01 Ice Ice Blondy viileä tuhka, kylmin sävy

FR 902 Satin Pearl kirkas vaalea helmiäinen 

FR 9.12 vaalea helmiästuhka 

Kauniit kiiltävät ruskeat

Täydellinen brunetti on parhaimillaan kiiltävä, täyteläinen ja pehmeä. Kauniin värjätyn ruskean hiuksen kompastus kivi voi olla se, että latva on liian tumma ja vastaavasti tyvi liian vaalea. Isoimmat väri erot ovat syytä tasoitella ammattilaisen käsittelyssä. Mikäli ongelmana ei ole isot värierot, vaan selkeä värin haalistuminen, niin kotona voi hyvin virkistää ruskeita sävyjä.
FR Chocolate Chip 4.7 on turvallinen valinta, kun haluat saavuttaa täyteläisen suklaisen ruskean. Tässä värissä on kylmiä ja lämpimiä sävyjä sopivassa suhteessa. Tämän värin voit laittaa tyvestä latvaan, mikäli pohja on melko tasainen pienellä tyvikasvulla varustettuna. Tässä muutama vaihtoehto FR väreistä:

FR 4.1 Espresso viileä, intensiivinen ruskea

FR 5.35 Brownie lämmin syvä ruskea

FR 6.35 Chocoholic lämmin ruskea

Entäpä punaiset?

Punavärit ovat myös värejä, jotka vaativat kotona erityistä huomiota. Mikäli olet värjännyt räiskyvän punaisen, niin kotihoitoon ehdottomasti Four Reasons Color Mask Red. Joskus kuitenkin on niin, ettei halua säätää värjäävien tuotteiden kanssa jatkuvasti. Ensinnäkin pitää muistaa käyttää hanskoja ja huuhdella huolella tuotteet kaakeleista. Myöskin toisilla punaiset värit pysyvät erityisen hyvin, joten sävyttäviä tuotteita ei välttämättä tarvitse. Kuitenkin pienen häiritsevän tyvikasvun tai todella lyhyet hiukset voit hyvin värjätä: 

FR Red Hot Chili 7.46R

Oikean sävyn valinnan jälkeen, muistathan lukea värien käyttöohjeet huolellisesti. Tämän jälkeen suojata itsesi sekä ympäristösi. Käytä tuotteita ohjeiden mukaan, ja muista jättää aina haastavimmat värjäilyt ammattilaisille.