Tästä artikkelista opit, kuinka Olaplex hoito tehdään kotona. Kerromme sinulle vaiheittain, millaisia tuotteita tarvitset mihinkin hoitoon.

Erilaisia Olaplex-hoitoja on 3. Klikkaa itsesi suoraan erilaisiin hoitoihin:

Tämän artikkelin jälkeen pystyt tekemään kotonasi kampaamotasoisen Olaplex-hoidon. Suosittelemme ottamaan hoidon myös kampaamokäynnillä saadaksi maksimaalisen hyödyn, kun hiuksiasi käsitellään voimakkaasti (esim. värjäys, vaalennus tai permanentti) tai jos vain haluat nauttia kampaamokäynnistäsi.

Kotona tehtävä Olaplex hoito on siitä mukava, että sinä voit päättää sen keston täysin. Se voi kestää 15 minuutista aina 24 tuntiin.

Hoidon avulla voit esimerkiksi:

 • kosteuttaa hiuksiasi
 • korjata ja vahvistaa hiuksiasi
 • suojata hiuksiasi vaurioilta
 • pidentää hiusvärin kestoa
 • vähentää pörröisyyttä
 • pehmentää ja selvittää hiuksiasi

Olaplexin tuotteet ovat vegaanisia, gluteenittomia, eivätkä ne sisällä parabeeneja tai sulfaatteja. Ne soveltuvat siis erittäin monelle, mikä on yksi syy Olaplexin suosioon. Suurin syy on tietty se, että tuotteet ovat uskomattoman hyviä.

💁‍♀️ ”Rahalla ei voi ostaa onnea, mutta sillä voi ostaa Olaplexia, ja sen vaikutukset hiuksiisi ovat aika todella lähellä sitä.”

Kenen kannattaa tehdä Olaplex-hoito?

Olaplex-hoidosta hyötyy ihan jokainen, mutta erityisen paljon hyödyt siitä silloin, jos:

 • hiuksesi ovat vaalennetut
 • sinulla on permanentti
 • hiuksesi ovat katkeilevat tai kuivat
 • hiuksesi ovat pörröiset ja holtittomat
 • hiuksesi ovat ohuet tai hauraat
 • tai… jos haluat vain parantaa hiustesi kuntoa ja sitä miltä ne näyttävät!

Jos hiuksesi ovat jo nyt erittäin hyvässä kunnossa, eli hiuksesi eivät ole ohuet, hauraat, katkeilevat, pörröiset tai käsitellyt (esim vaalennus tai permanentti) tai koet, että hiuksesi ovat jo tosi vahvat, niin silloin Olaplexin vaikutus ei ole niin merkittävä. Jos Olaplexin vaikutus kuitenkin kiinnostaa sinua vähääkään, niin kannattaa ehdottomasti koittaa, koska kaikki Olaplexin tuotteet ovat hyvin riittoisia, joten testaaminen on edullista. 

📣 Ainiin! Tilaa uutiskirjeemme niin saat -10% alennuksen heti seuraavasta ostoksestasi. Lisäksi saat paljon hyviä tarjouksia ja kivoja yllätyksiä tulevaisuudessa 😊

Mitä Olaplex hoito tekee?

Käydään lyhyt oppitunti siitä, mitä Olaplexin tuotteet tekevät 🤓

Olaplex hoito korjaa hiuksiasi molekyylitasolla, koska tuote sisältää patentoidun, turvallisen ja tutkintun Bis-Aminopropyl-Diglycol-Dimaleate-ainesosan. Nimi kuulostaa melko erikoiselta, mutta hiuksesi rakastavat sitä. Tuskin sinäkään tulet tuota ainesosaa vihaamaan, kun näet hoidon tulokset.

Ainesosa on itseasiassa samaan aikaan todella tehokas ja hellä, koska voit pitää Olaplex-hoitoa hiuksissasi vaikkapa 24 h, etkä voi tehdä sillä hiuksillesi mitään harmia – päinvastoin.

Miksi hiuksia pitää korjata molekyylitasolla? 🤔

Jos kosketat nyt hiuksiasi ja puristat niitä hennosti, niin hiuksissasi olevia rikkisidoksia hajoaa. Se on täysin luonnollista. Rikkisidoksia hajoaa myös hiuksia pestessä, kuivatessa, harjatessa, saunassa, auringossa ja kaikessa hiusten käsittelyssä.

Rikkisidoksia on hiuksissasi miljoonittain ja niiden tehtävä on pitää hiustesi rakenne kasassa.

Siispä… mitä enemmän hiuksissasi on terveitä ja ehjiä rikkisidoksia, niin sitä vahvemmat, taipuisammat ja elinvoimaisemmat hiukset sinulla on. Ja päinvastoin, mitä vähemmän rikkisidoksia on, sen hauraammat hiuksesi ovat.

Olaplex on maailman ainoa tuote, joka korjaa hajonneita rikkisidoksia. 💯

Se myös ehkäisee uusien rikkisidosten hajoamista, joten hiuksistasi ei pelkästään tule terveemmät Olaplex hoidon jälkeen, vaan ne myös pysyvät terveempinä, kun jatkat esimerkiksi Olaplexin shampoon ja hoitoaineen käyttöä.

Millaisia Olaplex-hoitoja on olemassa?

Olaplexilla on lukuisia tuotteita (tällä hetkellä 9), joista jokaisella on oma roolinsa. Olaplex No. 1 ja No. 2 ovat vain kampaamokäyttöön, joten kuluttajat eivät voi ostaa niitä. Sen sijaan No. 0 ja No. 3 – No. 8 ovat kaikki tarkoitettu kuluttajille. Tässä yleisimmät hoidot, joita voit tehdä Olaplexin tuotteilla.

Voit tehdä 3 erilaista Olaplex-hoitoa.

1. Hiuksia hoitava ja korjaava Olaplex-hoito

Tuotteet: Olaplex No. 0 ja No. 3

Kevyt versio hoidosta: vain Olaplex No. 3

Kesto: Vähintään 20 minuuttia ja aina 24 h asti, jos niin haluat 🙂

Kenelle: Jos haluat vahvistaa hiuksiasi, parantaa niiden kuntoa merkittävästi ja vähentää katkeilua.

Kuinka usein: 1 x viikossa, jos hiustesi kunto ei ole ”paniikki”. 2–3 x viikossa 2–4 viikon ajan, jos hiustesi kunto on ”paniikki” 🆘

Ohjeet hoitavaan ja korjaavaan hoitoon.

Tuotteet hoitavaa ja korjaavaa Olaplex-hoitoa varten. Toimitus 1–2 arkipäivässä.

Aloita hoito näin

Jos hiuksissasi on muotoilutuotteita tai ne ovat rasvaiset ja likaiset esimerkiksi urheilun tai muutaman päivän pesutauon jälkeen, niin pese ensin hiuksesi. 

Jos hiuksesi ovat jo puhtaat, eli olet pessyt ne vaikkapa eilen etkä ole käyttänyt muotoilutuotteita, niin hiuksia ei tarvitse pestä tai kastella ennen hoitavan ja korjaavan Olaplex-hoidon tekemistä.

Hoidon 1. vaihe

Jos pesit hiuksesi, niin kuivaa ne pyyhekuiviksi. Jos et pessyt hiuksiasi, voit aloittaa suoraan tästä vaiheesta. 

Hiero Olaplex No. 0 -intensiivihoitoa käsiisi ja levitä sitä hiuksiisi. Muutama kämmenellinen riittää, eli jos sivelet No. 0:aa kuiviin hiuksiin, niin hiuksesi pitäisivät tuntua nyt kevyesti kostutetuilta. 

No. 0:n tehtävä on hoitaa ja korjata hiusta ja valmistella sitä No. 3 -tehohoitoa varten.

Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

Hoidon 2. vaihe

Levitä Olaplex No. 3 hiuksiisi juurista kohti latvoja. Noin 15-25 ml riittää riippuen hiustesi pituudesta, mikä tarkoittaa että yhdestä purnukasta riittää hyvin 4-6 viikoksi, jos teet hoidon kerran viikossa.

Voit laittaa Olaplex No. 3 erityisesti latvoihin ja kuiviin kohtiin. Siis sinne, jonne kaipaat eniten hoitoa! Anna vaikuttaa 10 minuutista ylöspäin. Suosittelemme kuitenkin pitämään hoitoa ainakin tunnin ajan hiuksissasi, koska mitä pidempää Olaplex hoito vaikuttaa, sen paremman lopputuloksen se tuottaa.

Katso vaikkapa leffa tai lempparisarjaasi jakso tai pari No. 3 -tehohoito hiuksissasi, niin hoidon tekeminen helpottuu paljon!

Hoidon 3. vaihe

Pese hiuksesi lopuksi shampoolla (Olaplex No. 4 -shampoo voisi olla hyvä vaihtoehto 😉)

Lopputulos ✅

Hiuksistasi tulee vahvemmat, sileämmät, joustavammat ja elinvoimaisemmat jo ensimmäisen hoidon jälkeen. 

Molemmat tuotteet (No. 0 ja No. 3) sisältävät paljon Olaplexin patentoitua ainesosaa, joten mitä pidempää pidät No. 3:a hiuksissasi, sen pidempää se ehtii vaikuttamaan ja korjaamaan hiustesi rikkisidoksia. 

No. 0 tehostaa No. 3:n vaikutusta merkittävästi, joten älä skippaa No. 0 -intensiivihoidon käyttöä, jos haluat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Jos jostain kumman syystä Olaplex ei tuo sinulle kaivattuja tuloksia (mitä epäilemme), niin voit aina kokeilla K18 hoitoa, joka on kuin Olaplexin sisar 🙂

2. Hiuksia suojaava Olaplex-hoito

Tuotteet: Olaplex No. 6 ja No. 7

Kevyt versio hoidosta: vain Olaplex No. 6

Kesto: jätetään hiuksiin vaikuttamaan

Kenelle: Jos haluat silottaa hiuksiasi sekä vähentää pörröisyyttä ja hiusten katkeilua niin, että hiustesi kunto samalla paranee.

Ohjeet hiuksia suojaavan hoidon tekemiseen.

Tuotteet hiuksia suojaavaa Olaplex-hoitoa varten. Toimitus 1–2 arkipäivässä.

Aloita hoito näin

Pese hiuksesi ennen hoitoa esimerkiksi Olaplex No. 4 -shampoolla. Kuivaa hiuksesi pyyhekuiviksi.

Hoidon 1. vaihe

Levitä Olaplex No. 6 -muotoiluvoidetta muutama pumppaus käsiisi (pieni määrä riittää) ja levitä se sen jälkeen tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin. No. 6 tehtävä on silottaa, hoitaa ja tuoda hiuksiisi hallittavuutta.

Hoidon 2. vaihe

Levitä heti perään Olaplex No. 7 -hoitoöljy hiuksiisi. Levitä hyvin pieni määrä öljyä käsiisi ja hiero se hiusten keskivaiheille ja latvoihin. Huomaat ensimmäisen käyttökerran jälkeen, kuinka vähän No. 7 -hoitoöljyä tarvitsee käyttää.

Hoitoöljyn tehtävä on tuoda lisäsuojaa hiuksiisi UV-suojan ja lämpösuojan muodossa, minkä lisäksi se pitää hiuksesi kiiltävimpinä ja takuttomimpina.

Hoidon 3. vaihe

Kun olet levittänyt öljyn, hoito on viimeistelyä vaille valmis. Tämän Olaplex-hoidon voit viimeistellä muutamalla tavalla. Voit esimerkiksi:

 1. Föönata hiuksesi kuiviksi
 2. Tehdä ponnarikampauksen ja antaa hiusten kuivua itsekseen
 3. Tehdä ponnarikampauksen ja käydä nukkumaan jopa hieman märilläkin hiuksilla, muotoiluvoide pitää hiukset aisoissa yön aikana!

Lopputulos ✅

Hoidon jälkeen hiuksistasi tulee sileät, kiiltävät ja hallittavat. Samalla Olaplexin patentoitu ainesosa hoitaa, suojaa ja korjaa hiusten rikkisidoksia tehden hiuksistasi vahvemmat, mikä helpottaa hiustenlaittoa ja vähentää huonoja hiuspäiviä.

Takut ja hiusten pörröisyys jäävät tämän hoidon jalkoihin 🙂 Hiuksistasi ei myöskään tule öljyisen, rasvaisen tai klimppisen näköisiä, mikä on monen pelko voiteiden ja öljyjen osalta. Tämä hoito jättää hiuksesi kevyiksi ja ilmaviksi.

Olaplex No. 6 -muotoiluvoide on yksi Olaplex-tuoteperheen tykätyimpiä tuotteita, ja sillä on hyvin vannoutunut käyttäjäkunta. Kokeile ihmeessä, vaikka muotoiluvoiteet eivät olisi sinulle se jokapäiväinen juttu! Saatat yllättyä 🙂

Lisävinkki suojaavaan hoitoon

Voit kokeilla lisätä hoitoosi myös Olaplexin hiuksia suojaavan hiusseerumin (Olaplex No. 9 Bond Protector), sillä se sisältää paljon antioksidantteja, jotka neutralisoivat hiusta vapaista radikaaleista ja ilmansaasteista. Tällöin hius voi paremmin luonnostaan ja näyttää siten eloisammalta.

3. Hiusten kuntoa ja kosteustasapainoa ylläpitävä Olaplex-hoito

Tuotteet: Olaplex No. 4 ja No. 5

Kesto: 5–10 min, eli normaali hiusten pesu ja hoito 🙂

Kenelle: Jos haluat kosteuttaa, vahvistaa ja korjata hiuksiasi, niin kokeile tätä hoitoa!

Ohjeet ylläpitävään hoitoon. Huom! No. 3 ei ole välttämätön ylläpitävään hoitoon, vaan No. 4 ja 5 riittävät 🙂

Hoidon 1. vaihe

Pese hiuksesi Olaplex No. 4 -shampoolla. Levitä shampoota ensin käsiisi ja hiero sitä hyvin kämmentesi välissä. Huomaat, kuinka shampoo vaahtoaa ja on siksi niin riittoisa. Pieni määrä shampoota siis riittää!

Shampoo sopii päivittäiseen käyttöön myös värjätyille hiuksille.

Hoidon 2. vaihe

Puristele hiuksesi kuivaksi niin, etteivät ne ole aivan vettävaluvan märät. Jos laitat hoitoaineen litimärkiin hiuksiin, niin hoitoaine valuu helposti veden mukana viemäriin. 

Kun olet puristellut hiuksesi kuiviksi, niin hiero Olaplex No. 5 -hoitoainetta samalla tapaa ja saman verran kämmentesi välissä kuin No. 4 -shampoota. Vie hoitoaine hiuksiisi, kampaile sitä sormilla ympäri hiuksiasi ja anna vaikuttaa 0,5–3 minuuttia.

Voit käyttää No. 5 -hoitoainetta halutessasi päivittäin. Huuhtele hiuksesi lopuksi normaalisti.

Lopputulos ✅

Hiuksesi ovat kosteutetut ja hoidetut. Olaplexin patentoitu ainesosa on korjannut ja vahvistanut hoidon ajan hiustesi rikkisidoksia, minkä ansiosta hiuksesi ovat vahvemmat, tuuheammat ja terveemmät.

Jos hiuksesi kaipaavat kunnolla hoitoa, niin muista, että tämä on vain hiusten kuntoa ylläpitävä hoito. Se kyllä korjaa hiuksiasi, mutta todellisen korjaavan tehon saat, kun käytät välillä myös esimerkiksi No. 3 -tehohoitoa.

Lisävinkki #1 ylläpitävään ja kosteuttavaan hoitoon

Tätä hoitoa on helppo tehostaa Olaplex No. 3 avulla esim. kerran viikossa, koska kyseisessä tuotteessa on paljon enemmän Olaplexin patentoitua ja hoitavaa ainesosaa verrattuna No. 4 ja No. 5:een. 

Levitä Olaplex No. 3 hiuksiisi juurista kohti latvoja. Noin 15-25 ml riittää riippuen hiustesi pituudesta. 

Keskity erityisesti latvoihin ja kuiviin kohtiin. Anna vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Mitä pidempää pidät No. 3 -tehohoitoa hiuksissasi, sen paremman lopputuloksen saat. Katso vaikkapa leffa, tee ruokaa tai lue kirjaa samalla kun tehohoito vaikuttaa hiuksissasi.

Lisävinkki #2 ylläpitävään ja kosteuttavaan hoitoon

Voit tehdä tätä hoitoa myös Olaplexin hopeashampoolla (Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning -shampoo) tai silloin tällöin Olaplexin syväpuhdistavalla (Olaplex No. 4C Clarifying -shampoolla). Molemmat näistä shampoista ovat nappivalintoja korvaamaan tavallisen Olaplex-shampoon, mikäli koet hiustesi kaipaavan hopeashampoota tai syväpuhdistusta. Syväpuhdistusta suosittelemme 1–2 kertaa kahdessa viikossa, jotta kaikki ylimääräinen lika ja tuotejäämät poistuvat hiuspohjasta. Terve hiuspohja on avainasemassa hiusten hyvinvoinnille.

Yhteenvetona kotona tehtävistä Olaplex-hoidoista

Mikään ei estä sinua tekemästä näitä kaikkia hoitoja ristiin tai yhdistelemään niiden parhaita puolia. Jos haluat lähteä kohentamaan hiustesi kuntoa Olaplexin kanssa ihan täysillä, niin kokeile tehdä esimerkiksi 1–4 kertaa kuussa korjaava hoito, tee ylläpitävää hoitoa 4–7 kertaa viikossa ja hiuksia suojaava Olaplex-hoito 1–6 kertaa kuukaudessa. Olemme koonneet muutamia Olaplexin tarjouspaketteja tänne.

Olaplex-hoito kotona on helpoimpia tapoja pitää hiustesi kuntoa yllä ympäri vuoden. Tilaa Olaplex-tuotteet nyt, niin saat ne itsellesi 1–2 arkipäivässä!