Tiesitkö, että permanentti on kemiallinen käsittely, jossa murretaan hiuksen rikkisillat ja sen jälkeen ne kiinnitetään uudelleen paikoilleen kiharan muotoon? Permanentti on siis rakennekäsittely, jolla saadaan suorasta hiuksesta loihdittua kiharat. Monesti hiuksissa on vielä väri- tai vaalennuskäsittely pohjalla, joten on sanomattakin selvä että hius janoaa hoitoa ja kosteutta.

Tästä artikkelista löydät:

  • Permanentin hoito-ohjeet
  • Permanentin hoitotuotteet kuten permanentille sopivat hoitoaineet ja shampoot

👉 ALEKOODI: saat 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla CEP2JGWJ

Oikeiden hoitotuotteiden valinta permanentille

Tuntuu siltä, että permanentattua hiusta ei tarvitse pestä ainakaan alkuun kovinkaan usein. Hius on hetkellisesti hieman irti hiuspohjasta, eikä ehkä rasvoitu niin nopeasti kuin ennen permanenttia. Kosteuttava shampoo on permanentille oiva valinta, mikäli hiuksessa ei ole muuta kuin permanentti sekä kevytväri.

Hyviä shampoita permanentille ovat:

Siinä meidän suosittelemamme shampoot! Ja tosiaan… Hoitoainetta ei pidä tässäkään tapauksessa väheksyä. Saat takuulla pidemmän aikaa iloita käsitellyistä hiuksistasi, kun hoidat niitä hyvin. Permiksen päivittäiseen hoitoon sopii hyvin kosteuttavat tuotteet, joissa on mukana sopivasti selvittäviä ainesosia hiusten hoidon helpottamiseksi. Jos permanentin hoito-ohjeet pitäisi tiivistää mahdollisimman lyhyeen, se olisi: ”Käytä mahdollisimman laadukkaita ja kosteuttavia tuotteita”. Kosteuttavat tuotteet pitävät permanentin kunnossa ja estävät sitä lässähtämästä.

Hyviä hoitoaineita permanentille ovat:

Nämä selvittävät samalla takut hellävaraisesti auki ja molemmissa on myös äärettömän hyvät samaan perheeseen kuuluvat shampoot.  

Paul Mitchell Lavender Mint -sarja on ainutlaatuinen tuoksultaan. Hyvin raikas ja yrttinen, ei niinkään parfyyminen. Laventelin tuoksu rauhoittaa ja minttu sekä teepuuöljy virkistävät hiuspohjaa. Tässä kohtaa taas nostan esiin Olaplexin hoitoaineen, joka on tietty toimiva myös permanentatun hiuksen hoidossa.

Entäpä permanentatun hiuksen muotoilutuotteet?

Jotta saisit kiharan hiuksen parhaat puolet esiin, olisi siihen hyvä laittaa muotoilutuotteet jo kosteaan hiukseen pesun jälkeen. Hius on monesti hieman pörröinen ja kuivan tuntuinen, talvella jopa sähköinen ja lentävä. Toimiva kombo olisi tässä kohtaa muotovaahdon ja hoitavan öljyn yhdistelmä. Muotovaahto saisi olla kiharalle hiuksille suunniteltu joustava tuote. Tällaisia ovat esimerkiksi:

Entäpä se öljy sitten? Monesti koetaan, että hiusöljyt rasvoittavat hiusta ja ovat vaikeita levittää vaikkapa lyhyeen hiukseen. Yksi erittäin hyvä tapa saada öljy levittymään, on laittaa siitä muutama tippa muotovaahdon joukkoon ja sekoittaa nämä käsissä jo toisiinsa. Ja todellakin muutama tippa riittää. Öljyt ovat erittäin riittoisia.

📣 Ainiin! Tilaa uutiskirjeemme niin saat -10% alennuksen heti seuraavasta ostoksestasi. Lisäksi saat paljon hyviä tarjouksia ja kivoja yllätyksiä tulevaisuudessa 😊

Hyviä hoitoöljyjä permanentille ovat:

Kiharan virkistys pesujen välissä

Joskus voi riittää yön jäljiltä, että vain kastelet kädet ja puristelet kiharan paikoilleen. Toisinaan permanentattu hius janoaa kosteutta, jota voisi suihkutella pesujen välissä. Hiuksiin jätettävistä hoitosuihkeista esimerkiksi Paul Mitchelin Awapuhi Moisture Mist on todella kevyt ja kosteuttava. Tätä tuotetta voi suihkuttaa myös iholle. Välillä on hyvä helliä hiuksia tehohoidoilla ja naamioilla, jonka aikana on samalla hyvä ottaa hetki itselleen. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua permanentin hoitoon! Muista, että oikeat hoitotuotteet ovat avainasemassa, jos haluat pitää permanentin pöyhkeänä.

Four Reasons Collection 2020 Valokuvaaja Amanda Aho Valaisija Joel Virtanen AD Veikko Kastemaa

Nordic Hair House – Haircare with a Heart