Jos sinulla on helposti rasvoittuvat hiukset, niin tämän blogitekstin vinkeillä saat rasvoittuvat hiukset kuriin.

Olet ehkä kokeillut jo kaikenlaisia yleisiä vinkkejä, joilla rasvaiset hiukset saisi kuriin, mutta mikään ei tunnu tepsivät. Vaihdat tyynyliinaa säännöllisesti. Peset hiuksia useammin. Sitten peset hiuksia harvemmin. Vaihdat shampoota. Mikä avuksi, jos mikään ei auta? 🤷‍♀️ 🤷‍♂️ Toisilla hiukset rasvoittuvat päivässä tai yön aikana, toisten hiukset rasvoittuvat heti pesun jälkeen. Yleisin syy hiusten rasvoittumiselle on se, että sinulla on käytössä vääränlainen shampoo.

Onneksi meillä on sinulla muutama huipputuote, joilla asiakkaamme ovat saaneet rasvoittuvat hiukset kuriin. Pääset selaamaan rasvoittuville hiuksille sopivia tuotteita heti, kun klikkaat tästä.

Saat tästä artikkelista vastaukset myös siihen, mistä rasvaiset hiukset johtuu ja millainen on täydellinen rasvoittuvien hiusten shampoo? On hyvä muistaa, että kun puhutaan helposti rasvoittuvista hiuksista, niin huomio tulee kiinnittää rasvoittuvaan päänahkaan, eli siis kampaamotermein rasvoittuvaan hiuspohjaan. 

👉 ALEKOODI: saat 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla 2J2FJ9XU

Millaiset rasvoittuvat hiukset ovat?

Rasvoittuvat hiukset on helppo tunnistaa, ja lopulta on tietty kyse aina omasta kokemuksestasi. Normaalisti hiukset alkavat rasvoittumaan tuntuvasti 2–3 päivää pesun jälkeen. Helposti rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka / rasvoittuva hiuspohja alkavat kuitenkin rasvoittumaan jo päivässä. Joskus illalla pestyt hiukset tuntuvat jo aamulla rasvaisilta 🥺

Rasvaiset hiukset näyttävät lässähtäneiltä ja kiiltäviltä ehkä hieman epäsiistillä tavalla. Hiuspohjasi saattaa punoittaa ja kutista, jolloin on todella tärkeä valita oikeanlainen shampoo rasvoittuvalle päänahalle. Tällainen shampoo on esimerkiksi Wella SP Balance Scalp -shampoo, joka on luotu juurikin rasvaisille hiuksille ja päänahalle.

Mistä rasvoittuvat hiukset johtuvat? 

Olet saattanut miettiä, mikä saa hiukset rasvoittumaan ja miksi rasvoittuva päänahka on niin yleinen ongelma? Syy on hyvin yksinkertainen: hiuspohjan talirauhaset erittävät liikaa talia.

Talituotanto on silti välttämätöntä hiusten hyvinvoinnin kannalta, koska ilman talia hiukset kuivuisivat ja katkeilisivat jatkuvasti. Liiallinen talituotanto saa kuitenkin hiukset rasvoittumaan todella nopeasti. 

Liiallinen talituotanto ja hiusten rasvaisuus voi johtua esimerkiksi:

 • vääränlaisesta shampoosta
 • liian tiheästä tai liian väljästä pesutahdista
 • hormonaalisista muutoksista (esim. raskaus tai murrosikä)
 • epäterveellisestä ruokavaliosta
 • joistain lääkityksistä 
 • stressistä
 • kovasta hikoilusta

📣 Ainiin! Tilaa uutiskirjeemme niin saat -10% alennuksen heti seuraavasta ostoksestasi. Lisäksi saat paljon hyviä tarjouksia ja kivoja yllätyksiä tulevaisuudessa 😊

Miten rasvoittuvat hiukset saa kuriin? 🤗

Kaava tähän on itseasiassa hyvin yksinkertainen. Useimmissa tapauksissa riittää, että valitset vain oikeanlaisen shampoon ja riittävän tiheän pesuvälin, jolloin saat pidettyä hiusten rasvaisuuden kurissa joka päivä. 

Oikea tuote riippuu muutamista asioista, joihin paneudumme seuraavaksi lisää. Pääsääntöisesti todettakoon, että Wella SP Balance Scalp sopii oikeastaan kaikille, jotka kärsivät helposti rasvoittuvista hiuksista. Sen PH-arvo on hyvin lähellä hiuspohjasi PH-arvoa, jolloin se ei ärsytä hiuspohjaasi. 

Jos hiuspohjasi on herkkä PH-arvon vaihteluille, niin hiuspohjasi reagoi vääränlaiseen shampooseen niin, että se alkaa tuottaa talia kahta kovemmin. Siksi shampoon tulee olla hellä hiuspohjallesi, mutta tehokas talinpoistoon.

Asia on täysin sama kuin kasvojesi ihon kanssa. Silloin kun kasvojen iho rasvoittuu, se tulee puhdistaa liasta ja bakteereista. Et kuitenkaan halua puhdistaa sitä millä tahansa aineella, vaan juuri kasvoille tarkoitetulla hellävaraisella puhdistusaineella. Muuten kasvojesi iho kuivuisi, alkaisi punottamaan jne. Täysin sama periaate pätee hiuspohjan pesuun.

1. Täydellinen rasvoittuvien hiusten shampoo

Wella SP Balance Scalp -shampoo

Wella SP Balance Scalp -shampoo on täydellinen valinta rasvaisille hiuksille. Sen PH-arvo on hyvin sama kuin hiuspohjasi, jolloin se on hellä hiuspohjallesi, mutta tehokas taliin ja rasvaan. Ota huomioon myös se, että Wella on maailman suurimpia hiustuotteiden valmistajia ja tämän shampoon he ovat kehittäneet vain ja ainoastaan rasvoittuvia hiuksia ja rasvoittuvaa päänahkaa varten! Voisikin sanoa, että tämä on paras rasvoittuvien hiusten shampoo.

 • ei ärsytä hiuspohjaa/päänahkaa (= ei saa sitä rasvoittumaan)
 • rauhoittaa hiuspohjan kutinaa
 • normalisoi yliaktiivisten talirauhasten talituotantoa
 • poistaa tehokkaasti talin ja rasvan hiuksista
 • parantaa hiuspohjan verenkiertoa, mikä on edellytys terveelle hiuspohjalle
 • pese hiuksesi joka päivä, koska shampoo on niin hellävarainen

Siispä jos Wellan kokoinen brändi luo tuotteen yhteen yleisimmistä hiusongelmista (rasvoittuviin hiuksiin), niin sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂

Nioxin Scalp Recovery Kit

Nioxinin tuotteet on kehitelty erityisesti ehkäisemään hiustenlähtöä. Sen ansiosta ne ovat erittäin hellävaraisia päänahallesi, koska terve hius voi kasvaa vain terveestä hiuspohjasta.

 • Lieventää hilseilyn oireita, kuten kutinaa ja hiuspohjan hilseilyä
 • Tarjoaa pehmeyttä ja käsiteltävyyttä ja tekee hiuksista paksut ja ravitut
 • Auttaa palauttamaan hiuspohjan luonnollisen tasapainon ja virkistää hiuspohjaa.
 • Sisältää viherteeuutteita
 • Vähentää hiuspohjan kutinan aiheuttamaa hiusten hilseilyyn liittyvää katkeilua
 • Torjuu hilsettä ja auttaa ehkäisemään sen toistumista säännöllisesti

Wella Invigo Aqua Pure Purifying -shampoo

Tämä viimeinen tuote on sinulle, jos hiuksesi rasvoittuvat heti pesun jälkeen, yön aikana tai muuten todella voimakasta tahtia. Silloin sinun kannattaa kokeilla voimakkaasti pesevää ja syväpuhdistavaa shampoota esimerkiksi kuureina tai alkuun joka päivä, mikäli hiuspohjasi ei ärsyynny siitä. Tässä meidän suosituksemme sinulle.

2) Pese hiuksiasi riittävän usein

Kun puhutaan rasvoittuvista hiuksista, niin usein vinkiksi annetaan ”pese hiuksiasi vähemmän, niin hiuspohjasi tottuu siihen eikä rasvoitu.” Tuo ei kuitenkaan pidä paikkaansa, mikäli hiuspohjasi ei voi lähtökohtaisesti hyvin, jolloin se tuottaa talia liikaa päivästä toiseen.

Hiuksia ei kannata pestä millä tahansa shampoolla päivittäin, vaan shampoon tulee olla lähellä oman hiuspohjasi PH-arvoa. Tällainen shampoo on esimerkiksi Wella SP Balance Scalp -shampoo. 

3) Föönaa hiuksesi kuiviksi pesun jälkeen

Jos et kuivaa hiuksiasi pesun jälkeen, niin hiuksesi laskeutuvat ”lässähtäneinä” pitkin päätäsi. Tällöin ne saattavat näyttää rasvaisilta jo seuraavana aamuna. Siispä kun peset hiuksesi, niin föönaa ne kuiviksi. Föönautessa kannattaa olla rauhallinen ja välttää föönillä ”huiskuttamista”. Tee pitkiä puhalluksia yhdestä suunnasta, niin hiuksesi eivät katkeile tai takkuunnu!

Lisävinkit, jotka auttavat rasvoittuviin hiuksiin

1) Puhdista hiusharjasi säännöllisesti

Hiusharjaan kerääntyy paljon likaa, bakteereita ja muotoilutuotteiden jäämiä. Jos harjaat hiuksiasi likaisella harjalla, lika ja muotoilutuotteiden jäämät siirtyvät hiuksiisi ja saavat ne näyttämään rasvaisilta. Poista harjasta ensin irtohiukset ja pese harja haalealla vedellä ja pesuaineella. Huuhtele hyvin.

2) Älä näprää hiuksiasi 🙆‍♀️

Tämän vinkin olet taatusti kuullutkin, mutta hiusten näprääminen saa ne rasvoittumaan. Kämmenet ja sormet likaantuvat nopeasti ja ne ovat usein luonnostaan öljyiset. Jos näpräät hiuksiasi, lika ja öljyt siirtyvät hiuksiisi. 

Jos huomaat näprääväsi hiuksiasi aina tiettyinä ajankohtina, niin pidä hiuksiasi silloin vaikkapa kiinni!

3) Vaihda tyynyliinaa usein. Pese pipoja ja lippiksiä riittävän usein.

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka eivät pidä likaisista tyynyliinoista. Jos hiuksesi rasvoittuvat voimakkaasti, kokeile käyttää samaa tyynyliinaa vain kahtena yönä niin, että käytät ensimmäisenä yönä liinan toista puolta. Seuraavaa yötä varten käännä tyyny toisinpäin ja nuku puhtaalla puolella.

4) Pese hiuksesi haalealla vedellä

Liian kuumat suihkut aktivoivat talirauhasia ja saavat ne tuottamaan talia. Kokeile siis peseytyä lämpimässä vedessä kuuman suihkun sijaan.

5) Varmista B-vitamiinin saanti ja juo riittävästi vettä

Erityisesti B2- ja B6-vitamiinien on tutkittu neutralisoivan talituontatoa. Varmista siis, että saat riittävän määrän näitä vitamiineja. Vihreälehtiset kasvikset, kuten pinaatti ja lehtikaali, ovat erinomaisia B2- ja B6-vitamiinin lähteitä.

Muista juoda myös pari litraa vettä päivässä ja vähennä erityisesti transrasvojen syöntiä, joita on esimerkiksi perunalastuissa, ranskalaisissa perunoissa ja muissa uppopaistetuissa ruoissa.

Yhteenvetona

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka ovat yleisiä vaivoja, joihin tehoaa parhaiten oikeanlainen rasvoittuvien hiusten shampoo. Tällainen shampoo on hellä hiuspohjallesi, mutta tehokas taliin. Rasvoittuvat hiukset johtuvat oikeastaan aina liiallisesta talituotannosta. Oikeanlainen shampoo neutralisoi talituotantoa ja vähentää siten hiusten rasvaisuuttaa pidemmälläkin aikavälillä.