Sähköiset hiukset ovat talven yleisin hiusongelma. Hiukset sojottavat minne sattuvat, eivät tottele ja tuntuvat ja näyttävät kaikin puolin lässähtäneemmiltä. 

Hyvä uutinen on se, että sähköiset hiukset johtuvat käytännössä aina ulkoisista tekijöistä, joihin voit vaikuttaa käyttämällä oikeanlaisia hiustuotteita. Toki jonkun toisen hiukset ovat omiaan sähköistymään, kun taas toiselle hiusten sähköisyys on täysin tuntematon asia.

No, mutta. Useimmille meille sähköiset hiukset ovat tuttu riesa talvisin. Katsotaanpa, miten hoidat sähköiset hiukset kotikonstein kuntoon!

Tiivistetysti: Näin poistat sähköisyyden hiuksista nopeasti

  • Hiusten sähköisyys johtuu siitä, että hiukset ovat kuivat. Syitä tähän voi olla lukuisia, kuten kuiva ilma tai vääränlaiset hiustuotteet
  • Sähköisyys lähtee pois hiuksista, kun käytät KAMPAAMOTASOISTA ja KOSTEUTTAVAA shampoota sekä hoitoainetta
  • Hyvä sähköisten hiusten shampoo on esimerkiksi Wella SP Hydrate -shampoo, Wella Fusion -shampoo tai Sebastian Professional Hydre -shampoo
  • Hyvä sähköisten hiusten hoitoaine on ylläolevien sarjojen hoitoaineversiot, eli Wella SP Hydrate -hoitoaine, Wella Fusion -hoitoaine tai Sebastian Professional Hydre -hoitoaine
  • Harva löytää omille hiuksille sopivia tuotteita ruokakaupoista, koska niissä on vähemmän hoitavia ainesosia sekä enemmän vettä ja sulfaatteja. Siksi ne ovat myös edullisempia.
  • Voit käyttää halutessasi sähköisiin hiuksiin suihketta tai suolasuihketta, jolloin hiukset asettuvat nopeasti. Hyvä suihke on esim. Sebastian Professional Trilliant -suihke tai Four Reasons Professional Salt Mist -suolasuihke.
  • 👉 ALEKOODI: saat 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla NHXD2VMX

Mistä sähköiset hiukset johtuvat?

Sähköiset hiukset ovat kuin hiustesi hätähuuto että ”Hei, nyt kosteutta kiitos!”

Eli kun hiuksesi kuivuvat, niin ne myös sähköistyvät helpommin. Talvisin ilmankosteus laskee niin ulkona kuin sisällä helposti n. 20 % tietämille, kun taas kesäisin ilmankosteus voi olla yli 70 %. Oletkin varmasti huomannut, että mitä kovempi pakkanen, niin sen sähköisemmät hiukset. 

Lukuvinkki: Ohuet hiukset paksummiksi näillä tuotteilla.

Mitä vähemmän ilmassa on kosteutta, sen kuivempaa ilma on. Ja mitä kuivempaa ilma on, sen vähemmän ilmasta tarttuu ”näkymätöntä” kosteutta hiuksiisi. Tämän seurauksena hiuksesi kuivuvat ja kuivumisen seurauksena ne sähköistyvät ja muuttuvat tottelemattomiksi.

Hiusten sähköisyys aloittaa helposti noidankehän, koska hiukset tuntuu saavan laitettua hyvin ainoastaan pipon avulla. Pipon pitäminen pitkään päässä kuitenkin saa hiuspohjan ärtymään ja kutisemaan erityisesti, jos käytät keinokuiduista tehtyä pipoa tai paksua villamyssyä. Hyvä materiaali pipoon on esimerkiksi hengittävä ja lämmin merinovilla. Ärtyneen ja kutisevan hiuspohjan hoitoon löydät vinkkejä täältä.

Takaisin asiaan. Eli tässä vaiheessa hiukset ovat kuivat, tottelemattomat ja hiuspohja tuntuu ärtyneeltä ja kutisevalta. Ajatuskin alkaa jo tekemään pahaa (😅) joten annan sinulle nyt muutaman vinkin, kuinka saat sähköiset hiukset kuriin kotikonstein oikeilla tuotteilla!

📣 Ainiin! Tilaa uutiskirjeemme niin saat -10% alennuksen heti seuraavasta ostoksestasi. Lisäksi saat paljon hyviä tarjouksia ja kivoja yllätyksiä tulevaisuudessa 😊

4 vinkkiä hiusten sähköisyyden poistoon

Huomaathan, että parhaan lopputuloksen saat, mitä useampaa vinkkiä hyödynnät. Hyvään lopputulokseen pääset, kun teet vähintään kohdat 1 ja 2, mutta suosittelen käyttämään 2 minuuttia lisää aikaasi ja tekemään vielä kohdat 3 ja 4!

1. Pese ja hoida sähköiset hiukset kosteuttavilla tuotteilla

Talvisin hiukset janoavat kosteutta. Hius saa kosteutusta jo pelkästä vedestä, mutta pelkkä vesi haihtuu hiuksesta nopeasti erityisesti talvisin, kun ilmankosteus on matala. Kosteuttavat hiustuotteet ikään kuin ”avaavat” hiusta ja sitovat kosteuden hiuksen sisäiseen rakenteeseen. 

Jos sähköiset hiukset ovat riesasi, niin suosittelemme sinulle näitä komboja.

Wella SP Hydrate -sarja

Soveltuu kaikille hiustyypeille. Wella SP Hydrate -sarja on erittäin kosteuttava tuotesarja.

Wella Professionals Fusion -sarja

Soveltuu sinulle, jos hiuksesi ovat kuivat, käsitellyt hiukset ja ne kaipaat myös hoitavuutta. Fusion-sarjasta käytetään nimitystä vaurioituneiden hiusten korjaussarja, koska se hoitaa hiuksiasi niin tehokkaasti. Jos haluat, voit kokeilla myös kotona tehtävää Olaplex-hoitoa.

Sebastian Professional Hydre -sarja

Soveltuu sinulle, jos sinulla on luonnonkiharat ja erittäin kuivat hiukset.

2. Kuivaa hiukset föönillä käyttäen muotoilutuotetta apunasi

Tämä on erittäin tärkeä vaihe hiusten sähköisyyden poistamisessa. Samalla tämä on helposti asia, jonka moni jättää tekemättä, koska hiukset on helpompi antaa kuivua pyyhkeen alla. Se saa kuitenkin aikaan vain sähköiset hiukset.

Jos käytät sen 5 minuuttia tähän, niin hiuksesi ovat paljon helpommin käsiteltävissä ja vähemmän sähköiset koko seuraavan päivän ajan! Se on hyvä palkka viiden minuutin ajankäytölle. 🙂 

Käyttö: Lisää pari painallusta muotoilutuotetta pyyhekuiviin hiuksiin ja föönää hiuksesi kuiviksi! Kiität itseäsi huomenna. Laadukas ja oikein valittu muotoilutuote tuntuu kevyeltä ja huomaamattomalta, eikä se tee hiuksiasi raskaiksi tai tahmeaksi.

Olet saattanut kuulla, että föönaaminen tekisi hiuksista entistä kuivemmat talvisaikaan, minkä takia hiukset kannattaisi antaa vain kuivua itsestään. Tuo väite pitää kuitenkin paikkaansa vain osittain. Jos föönaat hiukset ilman muotoilutuotetta, niin hiuksesi ovat takuulla sähköisemmät ja vaikeammin käsiteltävät huomenna kuin tänään! Muotoilutuotteen avulla sähköisyyttä ei kuitenkaan synny, vaan se edesauttaa sitä, että hiukset pysyvät kosteutettuina ja helposti käsiteltävinä.

Muotoilutuotteen valinta sähköisyyden poistoon

Sinun hiuksillesi parhaiten sopiva muotoilutuote riippuu siitä haluatko saada enemmän silottavuutta, kosteutusta vai pitoa.

Sebastian Professional Whipped Cream

Kosteuttava ja hoitava muotovaahto erityisesti kiharoille hiuksille, mutta voit käyttää sitä myös, jos hiuksesi ovat suorat. Whipped Cream hoitaa ja silottaa hiuksiasi sekä tekee niistä pehmeämmät kosteuttamalla niitä tehokkaasti, mikä saa sähköiset hiukset kuriin.

Wella Professionals EIMI Perfect Me -muotoiluvoide

Tämä on hiusalalla paljon pidetty tuote sen monikäyttöisyyden vuoksi. 

Se poistaa sähköisyyttä, silottaa ja auttaa föönaamaan hiuksesi suoriksi ja sileiksi. Siinä on myös lämpösuoja, joten jos hiuksesi vaurioituvat helposti, niin tämä on hyvä tuote föönauksen yhteyteen ihan muutenkin!

Sebastianin Potion 9 -muotoiluvoide (todellinen klassikko)

Hoitaa hiuksiasi, poistaa sähköisyyttä ja antaa pienen pidon, jotta voit muotoilla hiuksiasi helpommin.

Kaikki nämä kolme tuotetta ovat sellaisia, että ne eivät juurikaan tunnu hiuksissasi, koska ne ovat niin kevyitä. Ne antavat hiuksillesi kevyen sitkon, sitovat ja silottavat hiuksiasi ja poistavat sähköisyyden. 

Hiuksesi eivät siis tunnu näiden tuotteiden jälkeen tahmeilta tai raskailta, vaan luonnollisen kevyiltä.

Suosittelemme myös

3. Hiusvahan käyttö seuraavana aamuna (tai samana aamuna jos käyt suihkussa aamulla)

Hyvin moni mieltää hiusvahat ainoastaan lyhythiuksisten tuotteeksi, jolla haetaan kivaa sotkuisuutta hiuksiin. Hyödyt kuitenkin hiusvahasta pienissä määrin käytettynä, vaikka sinulla olisi puolipitkät tai pitkät hiukset. 

Hiusvaha tuo tosi kivaa ryhtiä ja käsiteltävyyttä pipon latistamaan hiustyveen. Hiusvaha auttaa siis myös tuomaan ryhtiä lässähtäneisiin hiuksiin. Ennen kaikkea talvisin se poistaa sähköisyyttä!

Hiusvahat sähköisyyden poistoon

Käyttövinkki: Laita vahaa pääasiassa päälaelle ja tyvialueelle. Lopuksi voit silotella jäljellä olevan vahan myös latvoihin. Pieni määrä tuotetta riittää 🙂

Kiiltävä lopputulos: Wella Professionals EIMI Shape Shift -hiusvaha

Mattapintainen lopputulos: Wella Professionals EIMI Rugged Texture -muotoilupasta

4. Käytä hiuslakkaa / hiuskiinnettä antistaattisen vaikutuksen saamiseksi

Hiuslakka ja -kiinne poistaa hiusten sähköisyyttä antistaattisen vaikutuksen myötä. Se siis tarkoittaa sitä, että sähköisyys ei pääse kehittymään hiuksissasi, jolloin hiukset istuvat nätimmin eivätkö sojota miten sattuu.

Hyviä tuotteita, joiden avulla saat sähköiset hiukset kuriin 

Suihkuta hiuslakkaa kevyesti ympäri hiuksiasi esimerkiksi aamulla, niin huomaat eron sähköisyydessä!

Vahva pito: Wella Professionals EIMI Mistify Me Strong

Kevyempi pito: Wella Professionals EIMI Mistify Me Light

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua ☺️

Lupaamme, että seuraamalla näitä ohjeita saat sähköiset hiukset kuriin ja hiuksesi ovat tulevana päivänä paljon helpommin käsiteltävissä verrattuna pelkkään hiusten pesemiseen ja pyyhekuivaamiseen. Sähköiset hiukset eivät myöskään mene takkuun, kuten tästä artikkelista huomaat.

Saat siis nätit ja helposti käsiteltävät hiukset koko päiväksi ainoastaan 10 minuutin rutiinilla.