Takkuuntuvat hiukset ovat yksi ärsyttävimmistä asioista, kun sinulla on pitkät tai puolipitkät hiukset. Pidempien hiusten hoitoon tulee kiinnittää muutenkin enemmän huomiota, niin takut ovat viimeisin asia, joita kaipaat hiuksiisi. Niiden selvittäminen vie aikaa, vahingoittaa hiuksia ja tekee monesti myös vähän kipeää.

Jos sinulla on helposti takkuuntuvat hiukset, niin tästä artikkelista löydät vinkkejä ja tuotteita, joiden avulla saat takkuuntuvat hiukset aisoihin suhteellisen helposti. Eiköhän siis aloiteta takkujen selvittäminen lopullisesti!

Sinun ei oikeastaan tarvitse muuttaa kuin kahta asiaa, jos haluat takuttoman tulevaisuuden. Muuta hiustesi pesutekniikkaa sekä vaihda tuotteet, joilla peset ja hoidat hiuksiasi 🙂

Tässä tiivistetysti, miksi hiukset takkuuntuvat ja millä tuotteilla saat ne kuntoon.

👉 ALEKOODI: saat 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla BAYJMDVY

Mistä takkuuntuvat hiukset johtuvat?

On fakta, että toiset hiukset takkuuntuvat helpommin kuin toiset. Hiusten laatu ei ole kuitenkaan ainoa asia, mikä saa hiuksesi takkuuntumaan. Vaikka vierekkäin laitettaisiin täysin identtisillä hiuksilla varustetut henkilöt, niin toisen hiukset saattavat olla aamulla täysin sileät kun taas toisen hiukset vaativat 10 minuutin takkujen selvittelyn. Siispä… Miksi hiukset takkuuntuvat?

Tyypillisimpiä asioita, jotka saavat aikaan takkuuntuvat hiukset ovat:

  • Vääränlaiset hiustuotteet (erityisesti hoitoaine ja shampoo)
  • Vääränlainen pesutyyli
  • Vääränlainen kuivaustyyli
  • Liian vähäinen harjaus päivän aikana
  • Nukkuminen hiukset auki
  • Kaksihaaraiset
  • Hiuksesi ovat paksut ja kiharat
  • Hiuksesi ovat pitkät ja ohuet
  • Hiuksesi ovat erittäin kuivat ja vaurioituneet

Tuo lista pitää sisällään kaikista tyypillisimmät asiat, jotka johtavat takkuuntuviin hiuksiin. Suosittelemme lukemaan tämän blogin loppuun, jos haluat päästä takuista eroon. Sinua voi kuitenkin kiinnostaa myös nämä aiemmat blogitekstimme: 

Mutta mennään nyt niihin käytännön vinkkeihin, joiden avulla voit sanoa nykyiselle takkumäärällesi hyvästit! 

Tärkeimmät 3 asiaa, joiden avulla pääset eroon takkuuntuvista hiuksista

1. Pese ja kuivaa hiuksesi oikealla tekniikalla

Oikeanlainen pesutekniikka on erittäin tärkeä, koska pesutekniikan avulla voit edesauttaa sitä, että hiuksesi eivät takkuunnu tai vaurioidu pesun aikana. Hyvin usein erityisesti pitkiä hiuksia pestään väärin käyttämällä turhan paljon mekaanista rasitusta hiuksiin. Mekaaninen rasitus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että hiuksia hangataan ja jynssätään turhan paljon (ja täysin turhaan).

Kun peset pitkiä ja puolipitkiä hiuksiasi, niin keskity pesussa aina hiuspohjaasi, sillä hyvinvoiva hiuspohja mahdollistaa hyvinvoivien hiusten kasvun. Mieti nyt… Kun kasvojesi iho voi hyvin, ihosi hehkuu. Sama pätee hiuspohjaan. Kun hiuspohjasi voi hyvin, myös hiuksesi hehkuvat, jolloin myös takkuuntuvat hiukset vähenevät paljon.

Oikea pesutekniikka lyhyesti

Jos sinulla on pitkät tai puolipitkät hiukset, niin pese hiuspohjasi kunnolla. Voit pestä sen halutessasi vaikka kahdesti. Tämän jälkeen pese shampoosta syntyneellä vaahdolla hiuksesi niin, että puristele hiuksesi puhtaaksi käyttämällä shampoon vaahtoa. Älä hankaa, hinkkaa ja vaivaa hiuksiasi. Puristele vain, se kyllä riittää!

Jos sinulla on tosi helposti takkuuntuvat hiukset ja hiuksiasi voisi sanoa jopa huopaantuviksi, niin silloin suosittelemme laittamaan hiustesi latvoihin ja keskiosaan hoitoaineen ennen pesua. Kun olet levittänyt hoitoaineen, niin pese hiuspohjasi ja puristele shampoosta syntyneellä vaahdolla hiuksesi puhtaaksi. Älä hankaa! Hoitoaine auttaa sinua siinä, että hiuksesi eivät takkuunnu pesun aikana.

Kiinnitä kuivauksessa huomiota siihen, että et hankaa pyyhkeellä hiuksiasi, vaan ne kannattaa painella kuivaksi.

📣 Ainiin! Tilaa uutiskirjeemme niin saat -10% alennuksen heti seuraavasta ostoksestasi. Lisäksi saat paljon hyviä tarjouksia ja kivoja yllätyksiä tulevaisuudessa 😊

2. Käytä oikeanlaisia hiustuotteita hiusten pesuun ja hoitoon

Jos sinulla on takkuuntuvat hiukset, niin suosi tuotteita, jotka ovat selvittäviä, kosteuttavia ja käsiteltävyyttä parantavia. Tässä eriteltynä vielä tarkemmin tuotesuosituksemme erilaisille hiustyypeille.

Takkuja selvittävät tuotteet kuiville, ohuille tai luonnonkiharoille hiuksille

Paul Mitchellin Tea Tree Lavender Mint -sarjan tuotteet kosteuttavat hiuksiasi ja selvittävät takkuja tehokkaasti. Käytä ainakin shampoota ja hoitoainetta, jos haluat eroon takuista.

Takkuja selvittävät tuotteet vaalennetuille tai muuten käsitellyille hiuksille

Nämä kaikki seuraavat tuotteet auttavat selvittämään takkuja ja estämään uusien takkujen syntymistä. Käytä näitä, jos takkuuntuvat hiukset ovat ongelmasi!

Huipputuote jokaiselle, joka haluaa eroon takuista

Hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet/hoitoaineet ovat loistavia tuotteita jokaiselle, jonka hiukset takkuuntuvat helposti. Meidän suosituksemme tällaiseksi tuotteeksi Wella Professionals Elements-sarjan Leave-in hoitosuihke. Ravista tuote hyvin ja suihkuttele pesun jälkeen hiuksiisi.

Hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet/hoitoaineet ovat tärkeitä takkujen selvittämisessä ja niiden syntymisen estämisessä, koska tällaiset hiuksiin jätettävät tuotteet pysyvät hiuksissasi seuraavaan pesuun asti. Näin ollen ne estävät merkittävästi uusien takkujen syntyä, koska ne tekevät hiuksistasi helpommin käsiteltävät ja usein myös hoitavat hiuksiasi parempikuntoisiksi samaan aikaan.

Jos et ole aiemmin kokeillut hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita, niin suosittelemme sinua ehdottomasti kokeilemaan! Ne eivät tee hiuksista lainkaan tahmeita, raskaita tai epämiellyttävän tuntuisia, vaan tuotteet on suunniteltu erittäin kevyiksi ja huomaamattomaksi, mutta silti erittäin tehokkaiksi.

3. Harjaa hiuksesi oikealla tekniikalla

Viimeinen kolmesta tärkeimmästä hiusten takkuuntumista estävästä asiasta on hiusten harjaaminen oikealla tekniikalla. 

Aloita hiusten harjaaminen ja selvittäminen aina latvoista käsin. Jos aloitat hiusten selvittämisen tyvestä, niin liikutat ylempänä hiuksissa olevia takkuja valtavan pitkän matkan hiustesi läpi. Jos tuolla matkalla on lisää takkuja, niin ylempänä hiuksissasi olleet takut kohtaavat latvoissasi olevat takut. Takku + takku = katastrofi. 

Huom! Älä mielellään harjaa märkiä tai edes kosteita hiuksia takkujen selvitys mielessä. Anna hiustesi kuivua, jolloin takut selviävät helpommin ja hiuksesi vaurioituvat harjaamisesta selvästi vähemmän kuin märkinä.

Selvitä siis aina ensimmäisenä latvoissa olevat takut ja vasta lopuksi lähempänä tyveä olevat takut. Tällöin takkuuntuvat hiukset ovat paljon helpommat selvittää, koska latvat on jo selvitetty.

Hyvä harja takkujen selvittämiseen on pehmeä ja joustava harja. Kun harjaat hiuksesi tällä tekniikalla ja käytät hyvää harjaa, niin huomaat kuinka paljon helpompaa takkujen selvittäminen on. Jos olet myös pessyt hiuksesi oikeilla tuotteilla ja oikealla tekniikalla, niin takkuja on myös selvästi vähemmän.

5 lisävinkkiä, joilla taltutat takkuuntuvat hiukset

Tässä sinulle vielä 5 hyödyllistä vinkkiä, joita voit kokeilla kolmen aiemman vinkin lisäksi. Nämä ovat kuitenkin vain hienosäätöä ja todelliset tulokset teet oikealla pesutekniikalla, oikeilla hiustuotteilla ja oikealla harjaustekniikalla.

1. Laita hiuksesi kevyelle nutturalle tai kevyille leteille yöksi

Kun hiuksesi ovat kiinni, niin ne eivät pääse takkuuntumaan yön aikana läheskään yhtä paljon kuin jos ne olisivat auki. Älä tee kireitä kampauksia ja vaihtele ponkkarin paikkaa, jotta hiuksiin kohdistuva rasitus vaihtelee ja on minimaalista.

2. Käytä silkkistä tyynyliinaa hankauksen välttämiseksi

Tavallinen puuvillasta tehty tyynyliina aiheuttaa paljon suuremman kitkan hiustesi ja tyynyliinan välille kuin silkistä tai vaikkapa satiinista tehty tyynyliina. Tällaiset tyynyliinat ovat liukkaampia, jolloin hiuksiisi kohdistuu vähemmän hankausta. Ja juurikin hankauksen välttäminen on oleellista, jos haluat taltuttaa takkuuntuvat hiukset.

3. Laita hiuksesi kiinni myös urheillessa

Kun urheilet, käyt kävelyllä tai olet tuulisella ilmalla ulkona, niin laita hiuksesi aina kiinni. Kun liikut, niin myös hiuksesi liikkuvat. Jos hiuksesi ovat auki, niin ne menevät helpommin takulle.

4. Älä mene takkujen kanssa suihkuun

Jos huomaat ennen suihkua, että hiuksissasi on paljon takkuja, niin ne kannattaa selvittää ennen suihkuun menemistä. Tällöin ne on helpompi selvittää. Jos huomaat hiusten takkuisuuden vasta suihkussa, niin muista kuivata hiuksesi hyvin ennen niiden harjaamista. Jos harjaa hiuksiasi märkinä, niin ne venyvät enemmän ja menettävät kimmoisuuttaan, jolloin ne myös katkeilevat helpommin.

5. Hankkiudu eroon kaksihaaraisista

Kaksihaaraiset aiheuttavat paljon takkuja. Suosittelemme kampaajalla käyntiä säännöllisin väliajoin, niin hiuksesi pysyvät kauniina ja elinvoimaisina.

Hienoa! Toivottavasti sinun takkuuntuvat hiukset talttuvat näillä vinkeillä. Jos huomaat, että suosittelemamme tuotteet eivät jostain kumman syystä toimikaan sinun hiustyypissäsi halutulla tavalla, niin ole meihin yhteydessä. Kampaajamme osaavat selvittää kertomasi perusteella hiustyyppisi ja suositella vieläkin tarkemmin juuri sinun hiuksillesi soveltuvia tuotteita.