Hoitoaineet

Näytetään kaikki 14 tulosta

Olaplex No.6 Bond Smoother 100 ml

36,90  29,52 

Four Reasons Original Blond Conditioner 300 ml

11,90  9,52 

Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist 250 ml

14,90  11,92 

Four Reasons Original Scalp Scalp Revitalizing Tonic 150 ml

18,90  15,12 

Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment 200 ml

11,90  9,52 

Four Reasons Original Silver Mist 250 ml

11,90  9,52 

Four Reasons No Nothing Sensitive Volume Conditioner 300 ml

13,90  11,12 

Four Reasons No Nothing Sensitive Repair Conditioner 300 ml

13,90  11,12 

Four Reasons No Nothing Sensitive Color Conditioner 300 ml

13,90  11,12 

Wella Color Fresh Mask Mint 150 ml

14,90  4,47 

Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Treatment 150 ml

13,90  11,12 

Four Reasons Original Scalp Scalp Refreshing Conditioner 250 ml

18,90  15,12 

Wella SP Balance Scalp Mask naamio 200ml

30,90  9,27 

SEB MAN The Cooler 100ml

37,90  11,37 

Hoitoaineet 

Hoitoaine on jokaiselle hiustyypille sopiva tuote, joka on yksi hiustenhoidon tärkeimpiä kulmakiviä. Hoitoaineen tehtävänä on tehdä hiuksista helpommin käsiteltävät, sileämmät ja vahvemmat. Se myös vähentää hiusten pörröisyyttä samalla lisäten kiiltoa ja edistäen hiusten hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Ne myös suojaavat hiuksia, ehkäisten samalla mahdollisia vaurioita, joita voi aiheutua esimerkiksi lämpökäsittelystä.  

Miksi hoitoaine on tarpeellinen? 

Jotkut shampoot sisältävät hiusta hoitavia ainesosia niin paljon, että hiuksesi saattavat tuntua sileiltä ja helposti käsiteltäviltä jo pelkän shampoopesun jälkeen. Miksi siis käyttäisit lisäksi myös hoitoainetta? Me kerromme.  

Shampoon tehtävänä on yleensä pestä hiki, kuolleet ihosolut, mahdolliset muotoilutuotteiden jäämät sekä muu lika hiuksista ja hiuspohjasta. Shampoopesu siis avaa hiussuomut, kun taas hoitoaineen tehtävänä on sulkea ne. Ilman hoitoaineen käyttöä hiussuomut siis jäävät auki, jolloin hius on alttiimpi herkistymään ulkoisille vaikutuksille ja vaurioille. Shampoo yksinään saattaa myös aiheuttaa päänahan kuivumista, mikä voi johtaa esimerkiksi hiusten haaroittumiseen ja päänahan kutinaan. Vaikka hoitoaine onkin tarkoitettu pääasiallisesti pituuksien kosteuttamiseen ja hoitamiseen, kosteuttaa se usein samalla myös päänahkaa, ehkäisten tällöin kuivumisen ja kutinan.   

Hoitoaineen tärkeimpiä tehtäviä ovat siis: 

  • Hiussuomujen sulkeminen ja hiusten suojaaminen 
  • Hiusten kosteuttaminen ja vahvistaminen sekä kiillon ja elinvoiman lisääminen 
  • Hiusten tekeminen helpommin käsiteltäviksi 

Hoitoaine myös suojaa hiustasi ympäristön ja esimerkiksi lämpökäsittelyn aiheuttamilta haitoilta ja vaurioilta. Se saa hiuksesi tuntumaan sileältä ja pehmeältä, jolloin hius on myös vahvempi ja elinvoimaisempi. Se myös vähentää ja poistaa sähköisyyttä, mikä tekee hiuksistasi entistäkin helpommat käsitellä ja muotoilla. 

Miten valita oikeanlainen hoitoaine? 

Samalla tavoin kuin shampoon valinnassa, myös hoitoaineen valintaan vaikuttavat sekä hiusten kunto että hiuslaatu. Jos hius on esimerkiksi karhea ja kihara, kannattaa valita erilainen tuote kuin sileälle ja hennolle hiuslaadulle. 

Kun hius tuntuu kuivalta ja karhealta, on kosteuttava hoitoaine tällöin paras vaihtoehto. Jos taas hiukset ovat hennot ja ohuet, mutta kaipaat niihin lisää volyymia, on tuuheuttava ja hiuksia vahvistava hoitoaine oikea valinta. Tuotteita löytyy myös värjätyille hiuksille. Värjätyille hiuksille suunnitellut hoitoaineet ehkäisevät värin haalistumista ja suojaavat hiusta siten, että väri pysyy kirkkaana ja kauniina mahdollisimman pitkään.  

Saman sarjan hoitoaine ja shampoo usein tukevat toisiaan. Jos siis haluat suojata väriäsi tai kosteuttaa hiuksiasi, kannattaa sinun valita myös shampoo siten, että se tukee hoitoaineen hoitavia ja suojaavia ominaisuuksia. Kun käytät väriä suojaavaa tuotetta, valitse myös väriä suojaava shampoo. Tällöin shampoo ja hoitoaine yhdessä maksimoivat hyvät tulokset ja saat tuotteista juuri niitä tuloksia, joita haluat. 

Erilaisia hoitoaineita 

Hoitoaineita löytyy aina päivittäin käytettävistä syväkosteuttaviin tehohoitoihin ja hiuksiin jätettäviin suihkutettaviin hoitoaineisiin asti. Päivittäin käytettävät laitetaan yleensä pyyhekuiviin shampoolla pestyihin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hetken aikaa. Tuote levitetään yleensä hiusten pituuksiin ja latvoihin, ei päänahkaan tai tyveen. On olemassa myös erikseen hoitotuotteita, jotka on tarkoitettu päänahan ja hiusten tyven hoitoon. Tehohoitoja tai hiusnaamioita käytetään usein harvemmin kuin päivittäin, ja niiden voi antaa vaikuttaa tavallisia hoitoaineita pidempään. Suihkutettavat ovat usein hiuksiin jätettäviä tuotteita, jotka kosteuttavat ja selvittävät hiuksia.  

Tuotteiden vaikutusajat riippuvat siitä, onko kyseessä päivittäin käytettävä hoitoaine, tehohoito vai hiuksiin jätettävä, “leave-in-hoitoaine”. Päivittäin käytettävien tuotteiden vaikutusajat ovat usein muutamia minuutteja, kun taas tehohoidon vaikutusaika voi olla useita minuutteja. Hiuksiin jätettävissä “leave-in-hoitoaineissa” tuotetta ei huuhdella lainkaan pois. Ennen käyttämistä olisikin aina hyvä lukea tuotteen suositeltu vaikutusaika, jotta tuotteen vaikutukset ovat mahdollisimman hyvät.  

Hoitoaineen käyttö 

Hoitoaineen käyttö riippuu siitä, millainen tuote on kyseessä. Aiemmin mainitsemamme kolme erilaista tyyppiä, päivittäin käytettävä, tehohoito tai hiusnaamio sekä hiukseen jätettävä “leave-in-hoitoaine” vaativat kaikki erilaisen vaikutusajan ja käytön. Päivittäin käytettävä on helppo tapa ylläpitää hiusten kiiltoa, elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Päivittäin käytettävä levitetään shampoolla pestyihin, pyyhekuiviin hiusten pituuksiin ja latvoihin. Sen tarkoituksena on edistää nimenomaan hiusten pituuksien hyvinvointia ja antaa hiuksille kiiltoa, sileyttä ja kimmoisuutta. Kun aine on vaikuttanut muutamia minuutteja, pestään se pois runsaalla vedellä. Päivittäin käytettävän rinnalla voi käyttää myös hiuksiin jätettäviä suihkutettavia hoitoaineita, jos haluaa maksimoida hiusten helpon käsittelyn. Tuotteita ei kuitenkaan kannata käyttää myöskään liikaa, sillä liiallinen hoitotuotteiden käyttö voi tehdä hiuksesta raskaan, kun tuotetta kerääntyy hiukseen tarpeettoman paljon. 

Päivittäin käytettävän ja hiuksiin jätettävän lisäksi mainitsimme vielä tehohoidon ja hiusnaamion. Tehohoidot ja hiusnaamiot ovat erinomaisia, silloin tällöin tehtäviä superhoitoja hiuksillesi. Tehohoitojen ja hiusnaamioiden käyttö poikkeaa hieman päivittäin käytettävistä hoitoaineista. Myös tehohoito ja naamiot laitetaan shampoolla pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin, mutta vaikutusaika on päivittäin käytettäviä pidempi. Kun päivittäin käytettävien hoitoaineiden vaikutusaika on muutamia minuutteja, on hiusnaamioilla ja tehohoidoilla usein useampien minuuttien vaikutusaika. Tällöin tuote imeytyy tehokkaammin ja esimerkiksi kosteuttaa ja vahvistaa hiusta.  

Älä siis unohda hoitoainetta päivittäisistä hiustenhoitorutiineistasi, sillä sen käyttö on yksi tärkein ja samalla helpoin tapa ylläpitää elinvoimaisia, kiiltäviä ja hyvinvoivia hiuksia!